Limba română, întrebare adresată de XSTYLE, 9 ani în urmă

Compunere cu lumea cartilor.
Cer seriozitate!
Cel mai bun raspuns are coroana!



Mult succes!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alezandroa
2
Mă trezisem lângă schiurile cumpărate de către tata în dimineata aceasta. Nu imi aduc aminte exact de ce lumea visurilor m-a gasit fix in locul acela.
Întârziasem la școală, pur și simplu eram obosită , pentru ca ziua anterioara, ma jucasem afara cu schiurile. Ajung in clasa grabită, și așteptam profesoara. Inima imi tresărise de bucurie cand am auzit că nici nu ajunse profesoara. Într-un final ajunse, și ne întrebasera despre ultima carte citita de noi. Cand imi ajunsese randul, mi-am luat inima in dinți și toti din jurul meu nu mai erau. I-am raspuns ca nu am mai citit de mult. Profesoara furioasa peste câmpii si munti , deschise catalogul si-mi puse un 4 mare si zdravan. M-a uimit decizia dânsei atât de mult , incat nici acum nu am stiut cat de repede trecura clipele de groaza.
Cand ajunsem acasa, seara , pe intunericul infinit, auzisem voci in capul meu, cum că eu sunt de vina pentru tot. In gandul meu erau voci pline de entuziasm care asteptau sa fie auzite..." Nu este vina ta! Ci a cărților! Îți sugerez să le rupi in mii de bucatele si astfel, te vei elibera de furia incapatanata care nu vrea sa-ti dea drumul deloc. Alte voci spuneau ca-i vina mea.... Cand am ajuns acasa, mi-am luat toate cartile din camera mea, si le-am distrus in mii de bucatele, razbunarea era foarte placuta, te simti liberi cand crezi ca faci doar ce-ti place . Adormisem subit, pe langa bucatile de cuvinte rupte cu furie...
Vad deodata, niste nori negrii fumuri cu forma de față tristă și înfricoșătoare, si cerul , nici nu-l mai zăreai de nori. Vin două cărți groase si vii spre mine , ma duc la regele lor, spuneau ele, le-am spus sa-mi spuna unde ma duc, dar ele, incepeau si mai repede sa ma duca spre drumul neascultatorilor.
Văd un roman, de 1000 de pagini , venind spre mine , si spunand:
- De ce crezi ca e vina noastra ca nu ne citesti!? Avem ascunse in inimile noastre povesti mirifice si extraordinare , ce îți surprinde așteptările! Dar tu...alegi sa stai in fața unui Televizor, cu scenarii deja plănuite, iar imaginatia ta, nu poate fi comparata cu cea a oamenilor ce le monteaza in mințile altora.
-De unde știi ca eu am aruncat vina spre voi in urma faptului ca am luat o nota neacceptabila la scoala?
-Esti urmarit intodeauna in ce vei face! Noi avem o lista , cea care contine numele persoanelor iubitori de cărți! Nu esti aici trecut! Mai ai o sansa! Fiecare mai are o sansa! Daca vei citi, cate putin iti va imbunatati cunostintele!
-Mulțumesc, ma bucur!! spusesem speriata
- Foarte bine! Acum poti pleca!
Totul se transformă intr-o ceată subtire.Nimic la orizont , totul pustiu.
Imediat ce m-am trezit , am si inceput sa citesc prima carte pe care am gasit-o la îndemână. Cel putin , stiam ca sunt scrisa pe o lista , de undeva.....

E foarte lungăăăă! Sper sa-ti placa!! Mie imi place mult!
Alte întrebări interesante