Studii sociale, întrebare adresată de sylvia12, 8 ani în urmă

Compunere cu tema consecinte ale încălcării dreptului la educație,am nevoie urgent dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adelinamaria11aa
0

Răspuns:

Consecinte ale incalcarii dreptului la ed.

Unii parinti incalca drepturile copiilor ceea ce este ilegal. Copii care nu au avut parte de educatie se pot manifesta in multe feluri urate,iar cei cu drepturile copilului incalcate,pot suferii si regreta copilaria .

In Romania sunt multe cazuri de violenta in familue din partea copiilor sau a parintilor.

VIOLENTA NU E O SOLUTIE!

succes la scoala!

Răspuns de ShashiDhar
0

*Crescând, mulți indivizi presupun că educația este nelimitată* și că toată lumea are acces ușor la ea. Neprimirea unei educații adecvate poate avea un impact major asupra unui individ. În întreaga lume, peste 72 de milioane de copii nu au acces la o educație adecvată. În plus, aproape 759 de milioane de adulți sunt analfabeți.

În ultimii ani, multe țări au făcut parte din eforturile politice internaționale și regionale pentru a se asigura că toți copiii au acces și educație completă. Asemenea eforturi au avut un oarecare succes, *zeci de milioane de elevi* intrând în învățământul primar.

În ciuda acestor progrese, avertismentele emise de ONU și experții politici la nivel mondial indică faptul că progresul global în educație a „lăsat în urmă” milioane de copii și tineri. Mai mulți copii și adolescenți sunt expuși riscului de a abandona școala, iar mulți se confruntă cu condiții de învățare necorespunzătoare.

Dreptul la educație înseamnă că o persoană are posibilitatea de a primi educație, de a o asigura copiilor săi și de a fi liber în alegerea educației respective. Încălcările și nerespectarea dreptului la educație iau forma unei școli insuficient dezvoltată pentru copii, a unei proporții ridicate de abandon școlar și a ratei de alfabetizare în scădere constant.

Lipsa educației are efecte grave asupra tuturor, nu numai asupra persoanelor subeducate. Oamenii care nu au educație au probleme în viață, au o sănătate mai proastă și sunt mai săraci decât cei bine educați.

Efectele majore ale lipsei de educație includ:

•*sănătatea precară*-Potrivit UNHCR, pur și simplu educarea tuturor oamenilor la un nivel ar scădea cu 49% decesele la nivel mondial cauzate de pneumonie, diaree, boli cardiace sau malarie.

•*capcana sărăciei*-Copiii oamenilor mai săraci au mai multe șanse să fie ei înșiși săraci. Aceasta este adesea cunoscută sub numele de capcana sărăciei intergeneraționale.

•*încălcarea liberului arbitru*

•*economia națională scăzută*-Țările care au o populație mai educată vor avea o creștere economică mai durabilă pe termen lung decât cele cu o populație mai puțin educată.

•*Incapacitatea De A Lua Decizii Politice Inteligente*-Dacă prea mulți oameni dintr-o societate nu au capacitatea de a gândi critic la marile provocări ale viitorului, nu vom lua împreună decizii politice inteligente.

Educația înseamnă mai mult decât bani. Trebuie să ne educăm societatea astfel încât să poată lua decizii democratice corecte.

*În încheiere*, exercitarea efectivă de către fiecare persoană a dreptului la educație ar trebui să fie o preocupare constantă a instituțiilor naționale și internaționale, private sau publice. În căutarea unei astfel de realizări, trebuie avut în vedere faptul că individul nu este doar beneficiarul, ci și arhitectul. Educația nu trebuie să fie un instrument de distrugere a culturii popoarelor sau a țesutului social. Alfabetizarea trebuie să fie funcțională, astfel încât individul să fie capabil să o folosească în desfășurarea muncii sale, în special în mediile de muncă și agricole. În consecință, educația nu trebuie să fie o simplă predare a literelor unui alfabet, ci trebuie să fie aplicabile și vieții profesionale a beneficiarului.

Alte întrebări interesante