Limba română, întrebare adresată de ralu2573, 9 ani în urmă

Compunere cu titlul Aventura într-o carte de 20-25 de randuri .Trebuie sa folosesti structurile :cuvintele s-auitat transformat în personaje,inauntul poveștilor,paginile poroase,cartea se legăna.Trebuie sa mai folosești și patru personificari. E FOARTE URGENT. Succes.


adrianaboboc: pot sa fac mai multe rânduri?
ralu2573: da
ralu2573: Cate vrei!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
39
Cartea este importanta ea este miezul literaturii.In ea gasesti trecutul,prezentul si viitorul.Inauntrul povestilor gasim citate transformate in personaje.Paginile poroase  ,ascund in interiorul lor figuri de stil cu o expresivitate inimaginabila.O deschid pe ea ,pe carte si inceputul ma fascineaza "cad din cer mărgăritare,pe orașul adormit,iarna trista-mbraca,tot ogorul adormit".Ce poate fi mai frumos decat atunci cand vezi cuvintele care s-au uitat in inima cartii si acum stau asezate frumos insirate in versuri si fraza pe paginile cartii."I-a fost dat marii poezii sa nu incapa in cuvint"asa scrie cu litere de-o schiapa intr-o carte pe care o citesc si care imi aduce alinare sufleteasca.Cartea se leagana usor in mainile mele calde si ma poarta in aventuri unice.In paginile groase ,soarele arde,stelele sclipesc,vantul alearga,pasarile vorbesc ,personajele prind viata si eu ma transpun alaturi de ele .Calatoresc cu ele ,rad ,plang toate aceste sentimente sunt a traite de mine impreuna cu cartea mea.Un citat spune un adevar insemnat "cartile sunt albinele care duc polenul insufletitor de la o minte la alta"

Utilizator anonim: cu placere
Răspuns de adrianaboboc
28

                                                Aventura

John era un baietel tare dragut si destept.El statea in biblioteca pana se inchidea.Intr-o zi acesta a ramas inchis in biblioteca citind o carte cu pagini paroase.Cartile vazad ca biblioteca este inchisa acestea au inviat.O carte se legana pentru ca avea foarte multe pagini. John a ramas uimit când a vazut ce se intampla când biblioteca era inchisa.

Deodata molustele Ganstor au aparut vroind sa atace cetatea Cartilor Vechi. Aceste moluste mancau din paginile cartilor sau otravindu-le.Cartile erau furioase si au decis sa se apere chiar si daca nu atata putere.Capitanul armatei Cartilor vechi i-a spus lui Jhon:

-Prietene,te rog sa ne ajuti sa-i învingem pe aceste moluste haine!!!

-Eu sunt doar un baietel.Ce as putea face eu?

-I-ai pe acesti Ganstori si aruncai in aceasta groapa a disperari ca sa fie distrusi,dar ai grija sa nu te muste pentru ca muscatura lor e fatala.

-Nu cred ca pot sa fac asta.

Te rog,John ajutane!

Jhon i-a ajutat pe carti. Toate cartile erau fericite si l-au apalaudat .Acestea i-a multumit dandui Cartea Cunoasterii cea mai putenica carte din lume.El le-a multumit cartilor.Deodata el se trezi si isi dadu seama ca a visat.

 



Alte întrebări interesante