Limba română, întrebare adresată de ninadurca, 9 ani în urmă

compunere cu titlul  Cerbul de sticla

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elyana
5
Este o zi geroasa de iarna. Afara ninge cu fulgi mari si pufosi. Intreg pamantul este imbracat in mantia sclipitoare a iernii. Casele sunt impodobite cu beculete care lumineaza necontenit. 
   Asteptarea a luat sfarsit. Este dimineata de ajun. Toti copiii se strang sub brad sa-si vada cadourile primite de la batranul Mos Craciun. 
   Marcela, o fetita neastamparata, este foarte suparata din cauza ca , de craciun, parintii i-au spus ca Mosul nu va veni si pe la casa ei. 
 -Dar, ce se aude? suna soneria. Oare cine o fi ? se intreaba mama. Era sora ei din strainatate pe care nu a mai vazut-o demult. Mama spune bucuroasa:
 - Intra, te rog!
- Multumesc. Sa stii, am un cadou pentru tine.
- Nu trebuia. De curiozitate...ce este?
- Un cerb din sticla.
-Multumesc foarte mult!
 Mama pune cadoul primit de la sora ei pe un raft. Marcela vazu ca mama era bucuroasa pentru ca a primit acel cadou... dar cum ea nu a primit nimic, ii veni o idee traznita. Ea a vrut sa sparga cerbul din sticla , pentru ca ea nu are  nici un cadou de craciun, atunci mama de ce trebuie sa aiba un cadou si ea nu? Apoi, Marcela incepu sa-si puna intrebari.
 - Daca-l sparg.. oare mama nu se supara? Dar, cumva si cumva trebuie sa ma razbun.
Dupa ce mama a poftit-o pe sora ei in bucatarie, Marcela se repezi sa ia cerbul si un, doi la trantit si l-a spart.
    La plecarea surorii mamei sale, Marcela a salutat frumos si s-a purtat normal, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Mama vede cadoul spart pe jos. O intreaba pe Marcela:
-Tu l-ai spart?
 -Pai.. da .. pentru ca eram geloasa ca tu ai cadou si eu nu!
Mama suparata o pedepseste pe Marcela . 
 Dupa ce a stat pe ganduri ceva vreme, Marcela  a inteles din patania ei ca , daca face fapte rele i se intampla lucruri si mai rele, iar razbunarea nu e o solutie, mai ales razbunarea pe parinti.




ninadurca: Mersi
elyana: cu placere
Alte întrebări interesante