Limba română, întrebare adresată de ildy798, 9 ani în urmă

compunere cu titlul;Cum a aparut cuvantul?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Smf
90
Iti dau mai multe idei :
1.Cine a inventat cuvintele și de ce? Descrie personajele, nevoia lor de a inventa cuvintele, cum au apărut și s-au răspândit primele cuvinte, de ce a fost important că au apărut cuvintele, imaginează-ți în ce fel a arătat viața de zi cu zi a oamenilor, înainte și după apariția cuvântului.
2.Descrie lumea literelor, care trăiau vieți singuratice, până în ziua în care s-au hotărât să se împrietenească și au format grupuri de litere ordonate, adică cuvinte. Imaginează-ți această lume, viața literelor și închipuie-ți de ce ar fi luat o astfel de hotărâre (de a se alia în cuvinte).
3.
Dacă profesorul tău chiar are simțul umorului, iar tu ai imaginația în formă, scrie o compunere despre cum a apărut cuvântul în viața ta atunci când ai început să vorbești: primele cuvinte pe care le-ai spus, când, unde și de ce, cui… și așa mai departe
Am avut si eu o compunere de genu asta eu am facut cu idea 2.
Răspuns de motanudeea
306
         Cuvantul a aparut in momentul in care omul a vrut sa comunice si sa se faca inteles. Probabil intr-o zi s-a saturat sa fie neinteles si a articulat primele sunete. Obiectele erau diferite si atunci a fost nevoie de noi sunete si tot asa pana ce intr-un final a aparut cuvantul asa cum il stim noi astazi.
        Cuvantul ne deosebeste de animale, asta nu inseamna ca ele nu comunica printr-un limbaj doar de ele stiut. Dar cuvantul este specific rasei umane, cuvantul ne-a adus la nivelul de civilizatiei de astazi. Comunicand am invatat noi si noi lucruri, prin cuvant informatiile au circulat.
        In concluzie fara cuvant am fi fost si noi doar niste ,,animale'' si am fi ramas probabil la stadiul preistoriei.
Alte întrebări interesante