Limba română, întrebare adresată de Ela200411, 9 ani în urmă

Compunere cu titlul "Cum ne văd ceilalti?"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gabriela016
0
Sa vedem reactiile celorlalti la comportamentul nostru poate fi dificil uneori. Poate fi chiar dureros. Adevarul despre mine, sau despre tine in cazul tau, poate va oferi eliberarea dar mai intai este foarte probabil sa suferim. Cand privim reactiile pozitive, de incurajare a comportamentului nostru dam din cap si aprobam: „Asa este” sunem fericiti. Ne creste inima. ei, dar cand vine vorba despre slabiciunile noastre, si domeniile in care este de „lucrat”, atunci punem totul la inima. Uneori chiar prea tare. Putem primi zece comentarii despre ceea ce facem, si din cele zece, unul sa fie negativ. Cel negativ doare cel mai tare si ramane in memorie. daca nu sunteti atenti, acel unic comentariu negativ se va transforma in indoiala si in cele din urma se va solda cu pierderea increderii de sine.
Răspuns de Beatrice77
1
Omul este influentat de ceea ce se petrece in jurul lui si aceasta influienta poate sa-i trezeasca curiozitatea, teama, placerea, supararea (mania) etc. Important este sa nu dai curs acestor forme de manifestare a trairilor emotionale si sa fii in stare sa te stapanesti "sa numeri pana la 10" cand esti furios, cum se zice si sa nu reactionezi la primul impuls pentru ca, sigur vei face o mare greseala.
Trebuie sa "ceri" ajutorul creierului pentru ca emotiile sunt comandate si de creier dar ele isi au lacasul in sufletul fiecaruia dintre noi. Fiecare am fost suparati cand am avut o nereusita, cand am fost tradati de cei in care am investit increderea noastra, dar nu este bine sa dam frau liber supararii si sa luam atitudine imediat cand am aflat de intamplarea nefericita ce s-a produs. Trebuie sa ne stapanim si sa lasam sa se faca dreptate si sa nu ne facem dreptatea singuri pentru ca, este riscant ca am putea intra in conflict cu legea. De exemplu daca-i dam o palme celui ce ne-a suparat si acela cade cu capul de asfalt si ramane "lat" fara a mai putea sa-ti raspunda la acest atac al nervilor, reprezentat prin violenta fizica ori verbala. Atunci nici noi nu suntem mai buni decat cel ce ne-a suparat.
Cand suntem disperati ne moare cineva drag trebuie sa intelegem sa ne stapanim si sa nu ne lasam prada tristetii pentru ca, nici asa nu mai putem face nimic care sa-l invie pe cel drag. Trebuie ca ceremonia ultimului drum, sa se desfasoare firesc si fara "acte" tragice care ne-ar putea face rau si noua dar ar strica ceremonia care trebuie sa-l aiba in prim plan pe cel care se desparte de aceasta lume, el/ea fiind actorul principal al acelei scene.
Poti sa iei fiecare sentiment ce-ti apare si sa gasesti cum se procedeaza ca intre manifestarea emotiilor si stapanirea de sine sa se gaseasca o modalitate ca totul sa fie asa cum trebuie si pentru ca viata sa mearga mai departe. Oamenii nu numai ca pot dar au si obligatia morala de a se stapani in cazurile emotionale ce apar pentru ca omul este "stapanul lumii" si nu poate lasa frau liber emotiilor si reactiilor primare, asa cum ar fi in cazul animalelor care reactioneaza doar din instinct.
Alte întrebări interesante