Limba română, întrebare adresată de crysty4, 9 ani în urmă

compunere cu titlul iarna cls

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Wolfy55
1
Iarna
A venit Iarna cea frumoasa si racoroasa.
Copii fericiti se jucau in parcurile inzapezite. Copacii tristi ,deoarece frunzele lor au pierdut razboiul cu vantul, priveau oamenii infrigurati.
Dintr-o data cineva a batut la usa mea, era Costel(aici schimbi tu numele cu cine vrei). El vroia sa iesim si noi la sanius:
-Haide Ionut(aici schimbi tu numele cu cine vrei) afara pentru ca aseara a nins si putem sa ne dam cu sania!
-Bine,vin in 5 minute.Ne intalnim in fata blocului.
Am coborat jos unde ma mai astepta si Ana(aici schimbi tu numele cu cine vrei)
Am plecat toti la sanius fericiti si gata de distractie.
Sfarsit(nu e nevoie sa scrii si tu asta)

Wolfy55: Sper ca te-am ajutat!
Răspuns de Utilizator anonim
2
                                           Iarna
 Iarna şi-a făcut apariţia peste tot. A adus cu ea frigul, gerul, zăpada. Venirea iernii a adus şi temperaturi scăzute. Zilele sunt mai scurte iarna, iar nopţile sunt mai lungi. Se întunecă mai repede. Iarna a adus câteva schimbări în vieţile oamenilor şi a animalelor: de exemplu, animalele se ascund şi multe dintre ele au plecat în ţările calde, iar oamenii stau în casă la căldură.
 Iarna înseamnă şi bucurie pentru cei care aşteaptă venirea zăpezii. Unde nu este zăpadă, se găsesc soluţii, adică oamenii merg la munte pentru a se bucura de zăpadă şi pentru schiuri, pârtie, se dau cu sania. Oamenii de zăpadă se ivesc foarte curând după apariţia zăpezii.
 Iarna vin sărbătorile, vine vacanţa cea aşteptată şi apropierea unui nou an, necunoscut pentru toţi oamenii. Acest anotimp este unul al bucuriei, al aşteptării vacanţei şi întâmpinării unui alt an.
Alte întrebări interesante