Biologie, întrebare adresată de ditualexandra234, 8 ani în urmă

Compunere cu titlul "Igiena corporala si importanta ei. Boli care pot sa apara in cazul nerespectari acesteia"​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de laurastefania87
1

Răspuns:

Igiena corpului este in concordanta cu activitatea corecta a organismului si duce la imbunatatirea schimbului de substante, circulatiei sangvine, digestiei, respiratiei, dezvoltarii capacitatii fizice si intelectuale a omului.

Igiena corpului necesita, mai intai de toate, pastrarea curateniei pielii. Rolul pielii pentru organism e foarte mare. Alaturi de plamani pielea participa la respiratie: prin glandele sudaripare , in fiecare zi se excreta din organism in jur de 700 ml de apa ( transpiratia ) , cu ajutorului careia se elimina din organism substantele toxice, ce apar in urma activitatii vitale a corpului . In acelasi timp pielea apara organismul de agentii externi.

Pastrarea pielii curata ii asigura o functionare normala. Praful, asezandu-se pe piele si amestecandu-se cu transpiratia , astupa canalele de excretie ale glandelor sudoripare, astfel ingreuind regimul normal de functionare al pielii. In fine, pe piele se pot acumula microorganisme patogene, care sunt periculoase pentru viata si sanatate . Aflarea sistematica a pielii sub actiunea murdariei poate duce la dezvoltarea diferitor boli. De aceea e foarte important ca in mod regulat sa ne spalam corpul cu sapun si apa calda. Sapunul elimina secretiile glandelor sudoripare si deschide accesul apei spre piele iar apa calda faciliteaza dilatarea porilor si curatirea lor.

Enterocolita este o afectiune des intalnita atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor, care se manifesta cu preponderenta in sezonul cald. Este perioada in care, din cauza ingestiei unor alimente alterate sau a nerespectarii unor conditii minime de igiena, apar diferite infectii cu virusuri si bacterii la nivelul tractului digestiv, care duc la inflamarea acestuia.

Alte întrebări interesante