Limba română, întrebare adresată de andraloric, 9 ani în urmă

compunere cu titlul'' importanta artei in viata noastra''

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
33
      Arta are un rol foarte important in viata noastra, nu doar estetic ci si ca documente istorice.
      Daca n-ar fi existat arta, istoria ar fi fost mult mai saraca.
      La inceput arta nu avea un rol estetic, pentru a infrumuseta casele oamenilor. In epoca de piatra avea un rol religios, erau pictati peretii pesterilor, fiind considerate sanctuare. Se spune ca reprezentau ritualuri de vanatoare, sau chiar de razboi (desenau ca cei dragi sa aiba succes la vanatoare sau chiar sa se intoarca teferi dintr-o confruntare).
       Mai tarziu, in Neolitic apare ceramica, si in acest caz nu avea doar un rol caznic, in bucataie, ci si unul religios - la capul/picioarele mortului se punea un vas cu cereale, unelte si chiar bani mai tarziu. Din aceasta perioada avem numeroase vase cu nonutilitate caznica- cu diverse forme, de pasari animale, mini sanctuare, mini mobilier etc
     Pictura. Peretii erau pictati pentru a educa publicul, sa nu uitam ca cei mai multi erau analfabeti. Astfel, vedeau picturi ce reprezenta iadul si stiau ce-i asteapta.
     Apoi, tablourile epocilor mai moderne sunt adevarate documente. Sa nu uitam ca nu se inventase inca aparatul de fotografiat, iar astazi n-am fi stiut cum ar fi aratat multi dintre conducatorii statelor.
      In concluzie, arta are un rol foarte important in viata noastra.



     
Alte întrebări interesante