Limba română, întrebare adresată de iancojocaru, 9 ani în urmă

Compunere cu titlul:mama-i unica pe lume
Mama-i prima noastra carte!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
24

Compunere.

╔════════♡

Bună!

╚════════♡

╔════════♡

Răspuns:

╚════════♡

  • TITLU:       Mama-i unică pe lume, mama-i prima noastră carte!

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului imaginar, specificăm timpul, menționăm personajele care participă la acțiune și o introducere scurtă despre tema aleasă.

     Primul glas suav pe care l-am auzit a fost cel al mamei! Mama reprezintă primul om din viața noastră, care ne iubește necondiționat și are grijă de noi din primele ore de viață. Ea ne îndrumă primii pași de mici exploratori, ne arată lumea și ne-o explică și ne mângâie când avem momente grele.

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă)  

     Mămicile sunt întotdeauna grijulii și au grijă ca pașii noștri prin viață să fie presărați cu bucurii. Încă din copilărie, mama mi-a insuflat iubrea pentru cărți. Ea mi-a citit basme deosebite, precum Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa și Zâna Munților, mi le-a explicat și m-a învățat să citesc singurică, să descopăr minunata lume a lecturii. Chipul ei ginaș și mereu vesel mi-a marcat fiecare clipă a vieții mele. Niciodată nu i-am citit pe chip epuizarea, supărarea sau tristețea, pentru că ea, întotdeauna, m-a învățat că iubirea pentru copilul ei este mai importantă decât orice greutate de pe această lume. M-a sprijinit mereu în toate deciziile mele, m-a încurajat să-mi urmez visele și m-a învățat să mă exprim liber și frumos. Mama mea are părul negru, precum abanosul și ochii albaștri ca cerul infinit! Sfaturile ei, mustrările ei dulci și îndemnurile m-au conturat frumos în acești ani, în care am dobândit principii și valori deosebite care mă vor ajuta pe parcursul vieții mele. Tot ea, m-a învățat că nicio greșeală sau notă mică nu reprezintă un capăt de lume, iar eu pot să fiu capabilă să repar și să strălucesc și mai mult, dacă am încredere în mine. Mama mea a fost, într-adevăr, prima mea carte, fiind plină de povești, dragoste, povețe și încredere!

  • ÎNCHEIERE - oferim o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

       Nimeni nu poate înțelege de unde își iau mamele atâta putere și cum de ele ne marchează în mod pozitiv viața și nu le vom putea uita niciodată, pentru că dragostea lor nu poate fi înlocuită de nimeni!

╔════════♡

Succes!

╚════════♡

Alte întrebări interesante