Limba română, întrebare adresată de fain12312412, 9 ani în urmă

compunere cu titlul mesterul manole si jertfa pt creatie

VA ROG FRUMOS!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mihaela062
7
Tema mitologica, jertfa zidului, are o mare circulație în cultura SE Europeană, fiind cunoscuta în mai multe variante ale baladei în folclorul grec, albanez, bulgar, sârb, maghiar.
Balada a luat naștere în sudul Dunării. Balada conține episoade originale: conflictul dintre ctitor și meșteri, rugămintea lui Manole către Dumnezeu pt a împiedică sosirea Anei la manastire, prăbușirea lui Manole de pe acoperiș.
Tema jertfei pt creație a fost preluata în literatura culta (Lucian Blaga - "Mesterul Manole", Octavian Goga - "Mesterul Manole", G Călinescu - "Bietul Ioanide")
Tema jertfei pt creație, un ritual străvechi, care consta în zidirea în temelia unui edificiu a unei ființe sau a unor simulacre

fain12312412: nimic nu e bun.. smr
Răspuns de Mariaerina124
3
Eu mă numesc (cum te cheamă). Era ora 20:30 I-AR EU AM TERMINAT DE CITIT CARTE MESTERUL MANOLE .DAR Dintr-o DATA O AUD PE MAMA CA MA STRIGA SA MA BAG LA CULCARE . Mă spăl și mă culc .Când aud o voce aspră și arțăgoasă .Eu întreb.:
-Cine a vb ?
-Eu meșterul Manole
Eu în gândul meu nedumerit(a) mă întreb cum este posibil să vb cu meșterul Manole .Așa că eu îl întreb de ce a venit , meșterul Manole a spus că are nevoie de mn că sa îi ajut să le explice oamenilor din satul lui sa termine cu jertfa pentru creație . Mie mi-a venit ideea sa face un concurs de creație în care sa participe toți din sat .Așa că în acea zi toți sau arătat imaginația lor .Așa că jertfa te creație a dispărut în sat . Meșterul Manole a dat o petrecere in care mă invitat .Dar cad era petrecerea frumoasa aud glasul tatei care mă trezește sa merg la școală. La școală toți am povestit cartea dar eu sunt singurul/singura care am pus și puțină imaginație și am luat nota 10 .

fain12312412: nu e bun nimic. smr
Mariaerina124: ms
Alte întrebări interesante