Limba română, întrebare adresată de roxyuta, 9 ani în urmă

compunere cu titlul omul de zapada

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreiPatrascu
31
Anotipul rece se lasa iarasi peste intreg orasul. Muntii incaruntiti si brazii ingreunati de patura friguroasa a iernii alcatuiesc un tablou de vis. Stau in odaia micuta a bunicii, langa soba in care mocnesc lemnele. Privesc afara si zaresc minunile naturii. Acaparand intrega imagine, zaresc in paradisul alb ceva. Sa fie oare o fantoma? Sau poate vreun copil? Imi desprind geaca din cui si pornesc spre ceea ce imi starneste curiozitate. Un om de zapada statea cu spatele la mine si vorbea cu sine cand eu l-am intrerupt:
  -Salut! Eu sunt Isabela? Tu cine esti si de unde ai venit?
 - Buna sa-ti fie inima, draga fata! Eu sunt copilul iernii, si dainuiesc pe aceste meleaguri de mii de ani, pazind locurile pe care tu le vezi, in fiecare an.
  - Cum esti copilul iernii si totusi esti asa batran?
  -Noi, oamenii de zapada, nu avem varsta. Nu avem inceput si nici sfarsit. Suntem claditi de a noastra stapana, craiasa zapezii. 
  -Si unde unde este ea acum ?
  -Ea este peste tot, draga Isabela. Si aici, si acolo, ne priveste si ne asculta dorintele, presarand tot mai multa zapada peste crestetul muntilor si acoperisurile caselor.
  -Iar prietenii tai? Ei unde sunt? 
   -Ei sunt departe. In toate colturile lumii si dispar odata cu venirea primaverii, ca mai apoi, sa revina. Dar acum, si tu esti prietena mea. 

Fatita, de bucurie ca isi face un nou prieten in satul bunicilor, uitat de lume si lipsit de viata, se napusteste asupra omului de zapade cuprinzandul cu manutele acoperite de manuri si cu trupul incalzit de cojocul gros. Cand se desprinde de el, observa ca in jur nu mai era nimeni. Omul de zapada disparuse, din el nemairamand decat o baltuta de apa.


alexiandra: foarte frumoasa compunerea serios
AndreiPatrascu: multumesc Alexiandra
Răspuns de MINECRAFT111111
7
OMUL DE ZAPADA

ESTE IARNA .EU CU :MIHAI GABRIELEA SI MATEO FACEM UN OM DE ZAPADA DIN ZAPADA PE CORP PUNEM NASTURI PENTRU NAS UN MORCOV IAR PENTRU MAINI NISTE BETE .COPIII SE DUC IN CASA .
MAMA ! TE RUGAM FRUMOS FANE CIOCOLATA CALDA .
MULTUMIM MAMA!
Alte întrebări interesante