Limba română, întrebare adresată de beseyi8638, 8 ani în urmă

Compunere cu titlul "Tăcerea e de aur"​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de melisailea9
1

Răspuns:

--------------------Tacerea de aur---------------------

Era o data o regina rea si urata. Si o fata saraca dar ma frumosa ca luna.Zilnic regina mergea sa rada de ea deorece era saraca. O jignea forte urat. Fata saraca incepea sa planga . Intr-o zi maria adica fata saraca plecase de langa castelul reginei.Dar nu putea merge prea departe deorece nu avea ca sa manance si la castel primea resturi.Maria un mai vroia sa fie jignita si sa se tipe asa la ea .Merse la rege si ii spusetot ce se intampla dar el tinea cu regina.Maria in gandul ei spune ca nu trebuie sa o faca de ras daca ea e saraca.Sa vedeti ce se intampa intr-o zi .Venise un om bogat cu un contract la regina si ii loase toti bani si tota imparatia si ii dadu Mariei.Atunci ''regina'' rea saraca. intr-o zi ii spuse Maria ''reginei'':-Tacerea e de aur, vorba de argint.

Explicație:

Sper ca te am ajutat! Coroniță?

Răspuns de Saluttttt
1

Tăcerea e de aur

O dată pe vremuri exista un țăran care orice făcea trebuia să spună la tot satul, orice făcea că a vândut , că a cumpărat și tot așa dar până la urmă și-a găsit leacul.Vreo acum două luni a vândut o pereche de boi, mari cât doi munți, câștigând pe ei doua punguțe de bani pline ochi, desigur nu a trecut nici o oră și tot satul a aflat.

Vorba ajungând până în satul vecin la niste oameni mai amărâți, că acel țăran a dat norocul peste el.Ei au plănuit săi fure punguțele. Cum zise așa și făcu , cum au aflat că țăranul nu-i acasă ,mai pe inserat oameni merse la casa boierului furându-i punguțele.

Venind acasă țăranul de la o zi de muncă la câmp, vrând să-și mai îndulcească noapte vroia să se mai uite la acele punguțe.El a mers direct la locul lor și când vrând să le ia, ia ce nu e, nu mai erau nimic.Omu săraci dați casa peste cap sa le caute dar nimic, până înțelese că cineva lea furat.

țăranul amăgit a înțeles că nu e bine sa spuna tot ce face pentru că așa o să se întâmple, din acea zi omul a învățat că tăcerea e de aur.

sper să-ți placa am scris mult la ea și mna oricum am imaginație, sper sa te ajute


Saluttttt: scuze pentru greșelile gramaticale :\
Alte întrebări interesante