Limba română, întrebare adresată de Olivia2610, 8 ani în urmă

compunere cu titlul toamna! minim 15 de randuri ! sa aiba expresii frumoase! dau coroana ! va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lary189
3
Frunzele au ruginit, gerul a inceput sa apara si ploile sunt din ce in ce mai dese. Era clar. Venise toamna. Munca e in toi in curtea Alinei, parintii ei cara frunzele ruginii si parca moarte din copacii rosiatici. Ii privea pe geam si era fascinată de culorile atat de vii in care toamna s-a colorat...
Fata s-a gandit sa se duca si ea afara si sa contribuie la treaba. Observa norii plumburii care promiteau o ploaie in scurt timp, dar si razele palide ale soarelui care inca mai era pe cer. Parfumul florilor, desi putine, ii gadila parca simturile. In timp ce incerca sa ajute si ea grebland frunzele, simte aerul curat si racoros. Pasarile au spart parca linistea neclintita din curte, cu parca un ultim ciripit inainte de a pleca in calduroasele tari. Ceata laptoasa era si ea prezenta in peisaj, poate nepotrivită, dar esentiala. Gradina era parca colorata intr-o mie de colori!
In scurt timp, parca fara sa observe, se face seara, si fata este nevoita sa se duca inapoi in casa. Este multumita de ziua petrecuta. Ce zi colorata!
Alte întrebări interesante