Limba română, întrebare adresată de luizaduta3, 8 ani în urmă

compunere cu titlul toamna!! repede va rog ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de larycuca23
1

Răspuns:

Este septembrie, toamna este deja aici, iar școala a început. Asta înseamnă că este momentul pentru o nouă compunere descriptiva cu titlul Toamna!

Toamna, cea mai rodnică fiică a bătrânului an, a sosit cu caleașca-i aurită. Se știe că pe lângă dărnicia ce o caracterizează, este și cea mai capricioasă dintre cele patru surori. Mereu e grăbită să curme liniștea și strălucirea zilelor liniștite de vară. Ca în fiecare an, fără să anunțe pe cineva, s-a pornit să cutreiere lumea și să o preschimbe după bunul său plac.

În diminețile acoperite de nori, atunci când soarele mijește alb din cerul închis, trecerea toamnei poate fi urmărită. În urma ei, pe covorul ruginiu de frunze uscate, se văd pași de brumă și urme proaspete de ploi reci. Câteodată, când natura se răzvrătește și insistă să rămână verde, lasă de strajă în urma ei un vântul aspru. Sub răsuflarea acestuia și ultimele pete rebele de verdeață cedează și ruginesc, topindu-se în marea de galben-ruginiu a naturii.

Răspuns de feli2325
1

Răspuns:

toamna

Explicație:

Era o zi de toamnă răcoroasă. Eu îl plimbam pe câinele meu Bailey( sau cum vrei tu). Vântul îmi mișcă ușor părul de pe față și frunzele zboară dintr-o parte în alta. Abia aștept să mă duc la țară să mănânc strugurii copți de pe vița încărcată de vie.( restul inventează tu) :)

Alte întrebări interesante