Limba română, întrebare adresată de Grubnic, 8 ani în urmă

Compunere cum imi respect cuvântul de onoare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bilă22
47
Cuvantul respect inseamna atat de multe lucruri si poate influenta viata oricarei persoane, de aceea e important sa stim cum trebuie abordata aceasta problema.

Eu consider ca totul porneste de la noi, ca noi putem luam decizii care sa ne influenteze mai apoi viata, in bines au in rau, de aceea sustin ca respectul de sine se afla pe primul loc. Acest tip de respect este unul care poate genera, asa cum am spus si mai devreme, o viata armonioasa, dar si nevroze, dezamagiri ori subestimari, pe de alta parte.

Acest comportament ( de a ne respecta pe noi insine) se cultiva inca din copilarie insa poate fi dezvoltat si in timpul vietii, daca realizezi ca lipsa respectului de sine nu aduce nimic bun. Inportanta acestei insusiri este foarte mare intrucat , fara aceasta, respectul fata de ceilalti sau respectul celorlalti fata de noi nu se poate forma. Din pacate exista multe situatii in care femeile( in general) nu sunt multumite de corpul lor si astfel se creeaza numeroase stari depresive, comportament ce pune viata in pericol (tentative disperate de a-si schimba infatisarea), consumul de alcool , droguri, etc. deoarece doresc sa scape de aceasta stare de nemultumire continua vizavi de propriul corp.
Sper că te-am ajutat
Alte întrebări interesante