Limba română, întrebare adresată de XPaulV, 8 ani în urmă

Compunere de 150 - 300 de cuvinte în care sa relatezi o intamplare reala say imaginarā petrecuta în preajma sarbatorilor Pascale.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihai440
3

Se apropia data de 28 aprilie. Eram foarte nerăbdător sa merg la slujba de înviere.

In săptămână mare am fost la toate deniile.

Am ajuns si pe dat de 28 aprilie. Slujba de Înviere se savarsea la ora 12 noaptea.

Am mers cu jumătate de oră mai devreme ca sa pot sa trec pe sub Aer.

S a facut ora 24 fix atunci părintele a ieșit cu lumina din Altar.

Cum e pe la noi toate babele se îngrămădesc să ia lumină.

Am luat lumină si am iesit afara si am înconjurat biserica de 3 ori si am stat la slujba de afara cand preotul a lovit cu crucea usa biserici.

Dupa ce a terminat am intrat în biserica si la ușa era preotul si am dat Hristos a Înviat.

In jurul orei 5 si jumatate am iesit afara la Sfințit cosarcile (pasca si bucatele de langa ea) a durat jumatate de ora.

Dar in timpul acesta a început sa ploaie asa de tare încât s a facut ca si un lac in curte biserici si s-au udat toate cosarcile.

Am plecat acasa bucuros ca am stat la Învierea lui Iisus dar aveam un regret ca s a udat cosarca.

Răspuns de cosmaandra2000
4

        Mă bucură foarte mult sărbătorile și magia lor ce ne aduce pe toți împreună. Ca în fiecare an, mi-am petrecut sărbătorile Pascale la țară, la bunicii mei, împreună cu familia.

          Îmi aduc aminte că exista din nou aceeași bucurie când venea vorba de vopsitul ouălor sau să o ajut pe bunica mea la cozonaci. Anul acesta am venit de acasă cu foarte multe vopsele și diverse ustensile pentru a face modele noi. Am învățat-o și pe sora mea să le vopsească fără să mai facă greșeli. De data asta chiar au fost mai reușite decât în alți ani. Nu i-am spus bunicii că am mai spart vreo trei, dar nu cred ca și-a dat seama, pentru că le-am ascuns. După ce am terminat cu ouăle și le-am pus la uscat, ne-am apucat de cozonaci. Nu voi uita niciodată acel miros îmbietor de nucă și esențe combinat cu mirosul de aluat.

         Faptul că ne-am distrat și ne-am simțit bine făcând treabă împreună, a însemnat mult, și sper să îmi aduc mereu aminte de întâmplările și momentele frumoase din timpul sărbătorilor.


XPaulV: Mersi mult !
cosmaandra2000: cu placere
Alte întrebări interesante