Limba română, întrebare adresată de rauldavid200386, 8 ani în urmă

Compunere de aprox o pagina despre cum isi petreceau bunicii sau parintii nostrii Craciunul cand erau mici.Va rog mult! E urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
12

                                           Crăciunul de-altădată


           Parintii si... chiar si bunicii nostri... au fost, candva... mici. S-au bucurat si ei de jocurile iernii, de zapada... si... de Crăciun!

           Bunica mi-a povestit cum, de Crăciun, avea in fiecare an cate un brădut.

         Brădutul era, de obicei, un molid ieftinut si uratel, dar care isi raspandea in toata casa mirosul proaspat, adus cu el din muntii de pe unde o fi fost cules. Pe crengutele lui, ea atarna, cu drag si mare bucurie, tot ce avea pregatit: isi pregatea, cu multe zile inainte, vechile globuri argintii si nucile colorate cu "tempera" si  cu codite facute din cate o jumatate de chibrit.

         Pe-atunci nu se prea gaseau bomboane, asa ca, ea si colegii ei isi faceau bomboane din lapte praf amestecat cu zahar si apa si invelite in pătrate din hartie creponată.

          In dimineata de 25 decembrie, fiecare copil gasea ceva sub pom: de obicei o pereche de sosete si doua sau trei portocale. Bunica mi-a povestit ca, odata, a primit chiar si cinci banane, fructe pe care le cunostea doar din manualul de stiinte ale naturii...

         La vremea respectiva, Craciunul nu era socotit drept sarbatoare, iar elevii nu aveau voie sa mearga nici la biserica.

         Dar, de Anul Nou, venea... Moş Gerilă: Era Moş-Crăciunul acelor vremuri: Moş Gerilă le aducea copiilor portocale si chiar bomboane adevarate primite de parintii lor de la organizatiile de sindicat de la serviciu.

         Bucuria zilelor vacantei de iarna, cu zapada, saniute, patine si schiuri era aceeasi, ca si acum.

        Copilaria era la fel de frumoasa si aducea bucurii cu aceeasi intensitate ca si in zilele noastre...




rauldavid200386: Iti multumesc extrem de mult! Imi place foarte mult raspunsul tau! Esti foarte talentata, si chiar ai scris-o cu acelasi limabaj pe care l-as folosi eu! Iti multumesc inca odata! <3
rodicajurescu: Cu drag.
Alte întrebări interesante