Limba română, întrebare adresată de PlayRobloxNow, 8 ani în urmă

Compunere de caracterizare lui pacala care sa contina expresii frazeologice ce denota insuşirile acestuia. De folosit cat mai mulye locutiun. Textul sa fie coerent si sa fie pentru A4.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andreea1andreea1
2
              Pacala este un personaj care face parte dintr-un ciclu de snoave.Insasi numele sau demonstreaza ca este un om pus pe sotii si pe glume ,mai ales pe a face pacaleli.El are darul de a scoate in evidenta prostia,lasitatea, minciuna si lenea .El se transpune intr-o persoana cu mai multe caractere.
Es Cel mai glumet si mai bun pacalitor din neamul snoavelor romanesti este personajul Pacala, de unde ii vine si numele. In majoritatea povistirol despre acesta, el apare impreuna cu prietenul sau - Tandala. Pacala mereu iubeste sa inventeze idei neobisnuite, de care se foloseste pentru a pacali lumea. Ingeniozitatea sa intrece orice masura. In lumea snoavelor, nu exista personaj cu o abilitate de a pacali ca el, si nicio persoana cu simtul umorului mai presus decat al lui Pacala   
      Este istet si siret dar totodata el stie sa se poarte bine,cu respect ,cuviincios pentru a nu atrage asupra sa anumite banuieli.El are simtul umorului bine dezvoltat si un vocabular adecvat omului destept .
Alte întrebări interesante