Limba română, întrebare adresată de PLScoroana00, 8 ani în urmă

compunere de minimum 150 de cuvinte în care să descrii o casă care te-a impresionat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maia080
1

Răspuns:

Casa în care locuiesc eu are o curte mare cu mulți pomi. Legătura între poartă și casă este asigurată de o alee pietruită. Vara, în jurul aleii, crește o iarbă deasă, care se aseamănă cu un covor bine îngrijit. Privită de la depărtare, casa în care locuiesc aduce cu o casă din povești. Personajul care dă viață curții mele de basm este cățelul meu Max. Vesel și mereu cu chef de joacă, cățelușul meu drag si voios mă întâmpină cu o ploaie de lătraturi de fiecare dată când mă întorc de la școală.

Trecând prin sufrageria mare, cu pereți colorați, în mijlocul căreia tronează un televizor mare cu ecran plat și o canapea pufoasă și comodă, ajungi în camera mea. De cum deschizi ușa, te simți precum Alice în țara minunilor. Camera este bine luminată de ferestrele largi și are pereții vopsiți în roz. Patul și biroul au culoarea roz, iar pe jos este așternută o mochetă cu model floral.Camera mea are niste geamuri mari prin care intra aer curat.In coltul camerei se afla si un dulap galben in care imi tin toate hainele.Casa mea are culoarea bej pe dinafara,dar tapetul din living este auriu.Toate camerele sunt spațioase și luminoase.Dormitorul părinților este mai mare decât camera mea și cel mai interesant este că acolo este o mică bibliotecă.Bucătăria este utilată corespunzător cu: aragaz, hotă, frigider, dulapuri în care ținem vesela și o masă cu câteva scaune rosi.

   Am vizitat multe alte case,dar casa mea ramane casa care m-a impresionat cel mai mult si unde as putea sa locuiesc o vesnicie.E o casa minunata!


maia080: imi dai coroana??
Răspuns de Utilizator anonim
2

Răspuns:

Casa care m-a impresionat pe mine, a fist cea a bunicilor mei.

Casa bunicilor mei este micuta, cu o gramada de lucrusoare frumoase pe la ei prin casuta. Peretii plini de culoare, mancarea aranjata frumos pe masa sfanta, patul relaxant, fereastra deschisa aducea norocul in casa, scaunul se legana lin, animalutele din casa lor se jucau toata ziua, bunica mea ne pregatea mereu ceva dulce de mancat, atat mie si bunicului, cat si animalutelor.

Soba incalzea toata casa de parca ne-am coace in casa. Televizorul discuta cu noi diferite chestii. Pernele sareau de fericire in patul usurel.

Aceasta casa m-a uimit si ma va uimi in continuare chiar daca o recunosc.

Casa bunicilor mei nu o voi uita niciodata, cu mirosul ei placut si frumos, si toate cele spuse, aceasta casa va ocupa un loc in inima mea mica, si o voi vizita mereu cand am ocazia.

Alte întrebări interesante