Limba română, întrebare adresată de alexutajudocana, 9 ani în urmă

Compunere deapre toamna care sa contina 10 comparati


AndreeaG11: Trebuie sa fie lunga ???

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DenisaPop1
0
Vine toamna precum un vant repede.Toamna este in caleasca ei  aramie ca de frunze moarte.
Merele sunt ca de aur.Gutuii sunt pusi sa stea cuminti in borcane ca si copii mici.Prunele sunt mari si coapte.Frunzele danseaza in aer precum balerinele.Copacii sunt dezveliti de frunzele lor.Frunzele pentru copaci sunt ca o plapuma groasa.Copii merg veseli la scoala, de parca ar primi dulciuri.Pasarile calatoare zboara precum frunzele.Mama face placinta cu mere gustoase.Miroase precum o floare parfumata.
Fratii mei se imbulzecs sa manance prajitura.Le era o foame ca de lup.Am apucat sa mananc si eu din placinta pe care a facut-o mama.
  A venit apoi o ploaie lina ca pe primavara.Toti copii au intrat in casa.Obrajii lor erau rosii ca focul.

Te ajuta o fata de 10 ani.


Răspuns de AndreeaG11
0
Toamna Este toamna , si eu stau si ma uit pe geam cum ploua ca cu picaturi de robinet .Din copaci cad frunze ruginii ca cuprul si doar cateva frunze verzi ca geaca mea cea nouă. Afara este un covor de frunze gros ca covorul din camera mea . Pe afara nu mai sunt pasari , cerul este gol ca painea cand ii mananc doar miezul . Toti copii sunt imbracati mai gros decat vara si mai subtire decat iarna . Toamna copii merg la scoala , nu ca vara cand stau acasa . Am un ghiozdan ca de culoarea unu copac. Abia astept sa vina iarna sa pot sa ma dau cu sania cum merg masinile de curse.

AndreeaG11: Gata , am facut-o si umpic mai amuzanta
Alte întrebări interesante