compunere:descrie o pisica
Urgent pana la ora 17.00 va rog multt
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Simturile
Pisicile vad foarte bine in intuneric si pot indentifica obiecte aflate in departare.Simtul auditiv extrem de dezvoltat le permite sa indentifice sunete pe care noi nu le putem auzi si,de asemenea,sa separe doua sunete suprapuse,cum ar fi un soarece intr-o furtuna cu tunete.Mustatile sunt sensibile la atingere.Pisicile le folosesc pentru a se deplasa in intuneric si pentru a vedea daca spatiul prin care vor sa intre este indeajuns de larg.
Dimensiunea pupilelor
Pupilele pisicilor se maresc
foarte mult in intuneric
pentru a absorbi cat mai
multa lumina posibil.In
spatele ochiului se afla un
strat de celule,numit
tapetum,care reflecta lumina
inapoi in ochi,pisica putand
astfel sa vada in intuneric.
Blana
Rasele de pisici se impart in trei categorii:cu parul lung,semilungsi cu parul scurt.Blana are diferita texturi.Culorile cel mai des intalnite sunt gri-albastru,negru,maro,alb,rosu si combinatii ale acestora precum argintiu si liliaciu.
Forma capului
Forma capului variaza de la rotunda si mare,precum cea a rasei British Shorthair, pana la cea mai conica intalnita la pisicile siameze.Unele rase au trasaturi caracteristice deosebite, cum este cazul rasei Scottish Fold la care varful urechii se pliaza catre baza acesteia.
Echilibrul
Coada lunga si flexibila a pisicii o ajuta sa isi mentina echilibrul.Pisicile aterizeaza aproape intotdeauna in picioare,chiar si cand cad de la o inaltime considerabila.Au reflexe foarte bune,putandu-se rasuci in pozitia corecta,intr-o fractiune de secunda.
Toaletarea
Pisicile sunt animale foarte curate,care petrec cel putin o ora pe zi facandu-si toaleta,cu ajutorul limbii pe care o folosesc ca pe un pieptan.Pe suprafata limbii exista mici spini duri numiti papile.Linsul permite pastrarea curata a blanii,o face impermeabila si distribuie mirosul pisicii pe toata suprafata corpului acesteia.
Caderea pisicii
1.Atunci cand cade,organele de echilibru din urechea pisicii ii indica pozitia normala.
2.Mai intai,pisica isi rasuceste capul pentru a vedea unde va ateriza.
3.Apoi,pisica isi rasuceste si restul corpului.Pana in momentul aterizarii,ea va avea deja pozitia normala.
4.Pisica isi intinde membrele anterioare pentru a absorbi socul impactului.