Limba română, întrebare adresată de raulbiugan, 9 ani în urmă

Compunere descriptiva a primi ninsori

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrioan
0
Era o zi foarte întunecoasă. Din cînd în cînd cădea cite un fulg . Era sfârșitul lunii octombrie. Fulgii care cădeau asterneau un covor alb si pufos care crea senzație de parcă ar fi ceva ireal. Copii au fost primi care s-au bucurat de zăpada căzută. Totul împrejur era alb unde si unde se vedea cite un horn din care ieșea fum . Aceasta zi a adus multă bucurie copiilor
Răspuns de Andreiutzu10
2
Din nou a venit cea mai bătrână fiică a anului, iarna.
Lacuri de diamant, bolta de gheață, copacii de zahăr, totul era alb. În sfârșit vine și prima ninsoare. Soarele nu mai este generos și nu mai are putere. Perlele mari și albe dansează în văzduh un dans fantastic.
Casele și-au pus caciuli de blană albă. Copacii sunt niște soldați muți și reci , cu zale de gheață. Munții sunt niste uriași adormiți sub omătul moale. Ninge ca-ntr-o poveste. Cerul este un imens policandru. Crăiasa poartă o rochie cusuta cu ace de gheață și împodobită cu steluțe argintii. Luna își picura argintul. Norii au început să cearnă în steluțe argintii. Zăpada s-a așternut că o mantie albă și strălucitoare.
Ce frumoasa este iarna !

Andreiutzu10: Sper că te-am ajutat
Alte întrebări interesante