Limba română, întrebare adresată de cristi6985, 8 ani în urmă

Compunere descriptiva:apus de soare la mare​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ogabi67
0

              O SEARA FRUMOASA LA MARE

    Era vara. Eram la mare cu familia mea. Ne-am pus paturie moi ca niste iepurasi pufosi pe nisipul cald ca atunci cand ai scos ceaiul din microundele incalzitor.

    Mai era un sfert de ora pana cand apunea soarele. Pana atunci eu cu mama am stat intinse ca doi puiuti de pisicute. Ne uitam la norii albi ca zapada. Era un nor care semana ca o inima uriasa. Simtiai ca ti se topea inima cand il vedeai.

   A venit timpul. Mi-am pus slapii albastrii ca cerul senin de albastru pe nisip. Culoarea Albastra deschisa de pe cer, a inceput incet sa se faca galben. Un galben ca cana mea cand ma scol ca sa-mi beau cafeluta. Dupa aceea Cerul s-a facut portocaliu, ca sucul dulce-acrisor pe care il bem. Cerul s-a facut mov ca patura mea pufoasa. Si dupa aceea cerul s-a facut albastru inchis ca bluza pe care o purtaserasi in ziua aceea.  Am obervat o cometa foarte stralucitoare.

   A fost o zi splendita.

Răspuns de bogdanvalentin21
1

Soarele se ascunde sub valurile invorburate, parca inchit de mirajul noptii.

Cerul a capat culorile florilor de primavara. Zgomote stridente ale pescarusilor domina atmosfera pasnica. Valurile se sparg de stanci strigandu-si dorul, si fug inapoi in mare. O barca se deslipeste de mal, plecand in descoperirea unor noi tarmuri, a unei noi lumi. Nisipul incalzit de razele soarelui isi pierde stralucirea si o data cu ea si caldura. Briza marii iti racoreste sufletul.Pe cer isi face loc luna ce pune stapanire pe intreaga mare, adunandu-si soldatii din intreag vazduhul, ale caror armuri decoreaza cerul, acum negru ca abanosul.

In cele din urma, noaptea se instaleaza invingatoare, stapanind imprejurimile.

Sper ca te-am ajutat ! Succes ! :)

Alte întrebări interesante