Limba română, întrebare adresată de Simona1212, 9 ani în urmă

Compunere descriptiva cu titlul "Ganduri pentru 5 minute", va rog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raduraducu
2
Ma asez me parginea patului si inchid ochii.Ganduri...,in mintea mea se afla o mie de ganduri,ganduri care nu vor iesi nicioadata la iveala,pe care le voi cunoaste doar eu,nimeni altcineva.In cinci minute de gandire parca vad o viata intreag,o viata frumoasa in care totul merge bine,o viata linistita alaturi de familia mea,stand adunati in jurul unei mese si povestind despre tot ce avem pe suflet,despre tot ce ne macina,despre tot ce nu putem spune nimanui altcineva.Atmosfera sa fie una minunata,afara sa fie cal,cerul senin iar pasarile sa ciripeasca usor la geam,totul sa fie minunat asa cum nu a fost niciodata.
Ma opresc din gandire si ce sa vezi? Camera este goal,nu e nimeni in jurul meu iar afara ploua,totul este diferit de ce imi imaginam eu.Oare de ce ma gandesc tot timpul la lucruri care nu se vor intampla niciodata?Oare de ce noi oamenii ne petrecem majoritatea timpului gandindune la lucruri imposibile in loc sa traim cu adevarat.Aceste intrebari nu cred ca vor avea niciodata raspuns.Eu cred ca oamenii se gandesc deaorece vor sa fie fericiti,sa evadeze din realitatea grea si sa isi creese un univers de poveste,un loc unde grijile si problemele nu isi au locul,un loc doar al lor.
Sper ca te-am ajutat :)

Răspuns de pbuburuz
0
  Cit ar fi 5 minute? la prima vede nu pare a fi ceva relevant: în 5 minute poți sa ajungi la scoală, sa citesti ceva sau multe altele, dar cind ne gindim mai profund, 5 minute face diferenta intre accident rutier si o plimbare placuta cu masina, face diferenta dintre primul loc și ultimul loc, a ajungere la timp și întârziere... Toate acestea fac o deosebire intre a face după cinci minute si a face acum. Dacă tu intirzii la scoala si te lenevești in pat inca cinci minute, atuci tu nici la ptima ora nu ai sa dovedesti.
  Asa si in viata, noi lasam toate lucrurile pentru miine, sau le lasam ca sa le face peste cinci minute, iar apoi nu ne mai apucam niciodata de ele.
  Deaceea, nu trebuie de lasat ceea ce poti face azi pe miine, trebuie sa te silesti si sa gasesti forte sa faci acest lucruazi si sa nu lasi pe seama zilei de miine.
Alte întrebări interesante