Limba română, întrebare adresată de Joculet1, 9 ani în urmă

Compunere descriptiva cu titlul : " In parc toamna" ; folosind cat mai multe expresii frumoase si epitete, personificari

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cameliacazac20
1
IN parca toamna este foarte frumos.E liniste la maxim,frunzele cad cite una,copacii isi incep sa-si lebede hainele verzi,imbracinduse in hainele aurii.

cameliacazac20: si spui ce mai crezi tu
Răspuns de Veve17
13
A sosit toamna. Imbracata cu o rochie parca tesuta din fire de aur, un soare amar si fara nici o raza de lumina care sa ne incalzeasca sufletele.
Cu sosirea ei au plecat si pasarelele care, pana acum cateva saptamani ne incantau cu cantarile lor dulci in inmiresmate , noptile racoroase cu ploi care isi scutura picaturile albastre si cristaline pe copacii cu vesmantul de arama au sosit, iar vacanta de vara a trecut ca si un stol de pasarele grabite . Acum fiecare clopotel al fiecarei scoli isi imprastie gramada de sunete acumulate pe timpul vacantei , timp in care a stat trist si singuratic. 
Nu mai pot sa ies pe afara sa ma joc cu fiecare copilas , cu pasarelele care si-au facut cuib in streasina casei mele, nu mai pot sa aud tipetele de bucurie , atat al copiilor , bucurosi ca sunt in vacanta, cat si al pasarelelor, fericite si ele ca le ascult serenadele pe care le faceau dimineata in fata ferestrei mele cristaline din cauza soarelui stralucitor si vesel, ca si toti copiii.
Acum stau in camera mea trista  , la fel ca si mine, plangand de dorul tuturor animalutelor care si-au luat zborul, in tarile cu soare. 
Toti copiii , cu ghiozdane in spate si cu cate-un parinte de manuta merg tristi la scoala , ducand in permanenta dorul de vara si de soare cu ei, in suflet. 
(AICI POTI SA FACI TU O INCHEIERE CUM ITI PLACE TIE: PAREREA TA DESPRE ANOTIMPUL TOAMNA, SI DE EX, LUCRURILE PE CARE LE-AI FACUT PE TIMPUL VACANTEI, IAR ACUM NU MAI POTI SA LE FACI SI ITI ESTE DOR DE ELE)
Sper ca ti-a placut compunerea :) :)

Joculet1: Multumesc. Imi place foarte mult
Veve17: Ma bucur:)
Veve17: Daca trebuie neaparat cu parc, poti sa mai schimbi, deoarece nu am fost f. atenta si nu fost chiar in plan cu cerinta ta. imi cer scuze.
Joculet1: Nu e nimic
Joculet1: Mi-ai dat multe idei
Joculet1: Ti-am dat coroana
Veve17: :*
Veve17: Mulumesc!:)
Alte întrebări interesante