Limba română, întrebare adresată de Anastasia12345678910, 8 ani în urmă

Compunere descriptivă despre un muzeu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ElenaaaaMada
76
Muzeul pe care am ales să-l vizitez este cel mai vechi din oraș, situat pe strada cu magazinul meu preferat de pâine, Express. Pentru unii, muzeul reprezintă un loc mare cu lucruri vechi în el, însă pentru alții reprezintă o portiță de a-și vedea istoria, cu ajutorul obiectelor oferite la dispoziție de-a lungul anilor, foarte prețioase.
La intrare în muzeu se găsește un mini-magazin care oferă cărți în care se găsesc detalii amănunțite despre istorie. În continuare urmează un hol, unde sunt prezentate picturi celebre, iar mai încolo se găsește un dom uriaș, unde picturile joaca un joc, fiind alineate ca și cum ar fi pregătite de atac.
Orașul are multi vizitatori, in special pentru acest muzeu.
La ieșire din muzeu, am ales sa-mi iau o carte, folositoare pentru orele de istorie.
Răspuns de Utilizator anonim
40
    Anul acesta am hotarat impreuna cu familia mea sa mergem sa vizitam Muzeul National de Arta al Romaniei.
    Ne aflam in masina pornind spre Bucuresti. Drumul a fost lung si obositor. Ajunsi in capitala, eram nerabdatoare sa aflu cele mai cunoscute colectii de picturi si multe altele. Ajunsi in fata acestuia imi fac curaj sa intru. 
    La intrare se aflau cateva din cele mai cunoscute picturi ale lui Lucas Cranach Cel Batran cum ar fi ,, Venus si Amor,, sau chiar ale lui El Greco precum ,, Cununia Fecioarei,,  si ,, Adorația păstorilor ,, . Un singur lucru mi-a atras atentia, faptul ca aceste tablouri aveu mai bine de 50 de ani. Unele fiind din anul 1490 cum ar fi ,, Un batran citind ,,  sau 1520  ,, Venus si Amor,,.
      Descopeream zeci de sali pline cu capodoperele lui  Constantin Brancusi,Stefan Dumitrescu, Nicolaie Grigorescu.  In ultima sala mi-a atras atentia un tablou pictat de Nicolaie Grigorescu  ,, Fete lucrand la poarta,, spre surprinderea mea nu era scris anul in care acesta a realizat asa frumusete dar precis este una din cele mai cunoscute.
     Am plecat din Muzeu cu zambetul pe buza si cu speranta ca ma voi revenii si alta data.
   
Alte întrebări interesante