Limba română, întrebare adresată de mihaii4, 9 ani în urmă

compunere descriptive despre Moş Nicolae

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CodrinRadasanu123
1
Povestea lui Mos Nicolae

Povestea lui Mos Nicolae care vine in fiecare an, punctual, cu aromele primelor portocale care inmiresmau zilele de iarna ale copilariei noastre,ne simtim din nou legati, prin firul amintirilor de acele vremuri calme ale copilariei. Ati pregatit cizmele? Mos Nicolae vine si in acest an.

Seara lui Mos Nicolae 
Povestea lui Mos Nicolae - In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori. In dimineata de Sf. Nicolae, copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata. De altfel, povestea darurilor impartite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.


CodrinRadasanu123: e bine ?
Răspuns de mariusșmecheru12
1
Cea mai indragita sarbatoare a copiilor,Sf.Nicolae se apropie foarte repede,aducandu-l si pe Mos Nicolae. Il astept cu nerabdare,imaginandu-mi-l ca un mos batran cu o barba luuunga si alba,cu ochelari,,o fata ridate,dar linistita.,purtand niste straie albastre si un sac plin de jucarii si dulciuri pentru copii.Hainele lui sunt pudrate cu stelute argintii,care s-au hotarat sa ramane pe imbracamintea Mosului. Caii lui argintii il ajuta sa traverseze prin troienile formate din fluturasii care parca erau la un concurs de balet,dansand prin vazduh.
Sunt nerabdator sa vina Mosul! Chiar daca mai pune uneori,cate o nuielusa,il astept cu mare drag pe acest batran darnic,bun la suflet! 
Alte întrebări interesante