Limba română, întrebare adresată de radutmarianmarp5f6r1, 8 ani în urmă

Compunere despre 26 septembrie ziua Limbilor Europene

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AQMKrawl17
7

Răspuns: 26 SEPTEMBRIE - ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR

 Anul 2001 a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie se sărbătoreşte, în toate cele 47 de state membre al Consiliului Europei, Ziua limbilor vorbite. În toată Europa se defăşoară activităţi care stimulează oamenii către studiul limbilor străine care ajută nu numai la înţelegerea între oameni, dar contribuie şi la depăşirea barierelor intelectuale.

     În cadrul societăţii angrenate într-un proces continuu de globalizare, stăpânirea limbilor străine semnifică mai multe şanse:

- şanse de a lucra;

- şanse de a studia;

- şanse pentru o viaţă mai bună decât în ţara de origine sau în alte părţi ale lumii.

      Europa este un continent care promovează diversitatea lingvistică şi multilingvismul. Uniunea Europeană are în prezent 23 de limbi oficiale: bulgară, cehă, daneză, engleză, estonă, finlandeză, franceză, germană, greacă, italiană, irlandeză, letonă, lituaniană, maghiară, malteză, olandeză, polonă, portugheză, română, slovacă, slovenă, spaniolă şi suedeză.

      Limba este un element cheie al identităţii culturale. Motto-ul U.E. "Unitate în diversitate", evocă multilingvismul. În timp ce este angajată pe calea integrării politice şi economice a statelor membre, U.E. promovează activ libertatea cetăţenilor săi de a putea vorbi şi scrie în propria limbă. Totodată, U.E. doreşte ca fiecare cetăţean să poată vorbi, pe lângă limba maternă, cel puţin două limbi străine. Cetăţenii care cunosc mai multe limbi pot beneficia mai uşor de oportunităţile pe care le oferă o Europă integrată.

Explicație:

Alte întrebări interesante