Limba română, întrebare adresată de roby021, 9 ani în urmă

compunere despre carte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cosolovschi
10
Cartea-o comoară

A cunoaşte o carte semnifică să o descoperi cu adevărat, să intri în lumea personajelor, să păşeşti în tărâmul ficţiunii.
A iubi o carte nu înseamnă să-ţi placă numele sau coperta ei. Astfel ea nu te va ajuta niciodată şi nu îţi va putea răspunde la întrebările pe care le ai. Să iubeşti o carte, să îţi placă, înseamnă să o cunoşti, să-i descoperi conţinutul, să te facă să o citeşti iar şi iar, să te facă să intri în tărâmul unde totul este posibil, să te împrieteneşti cu personajele şi să îţi doreşti să fii în locul lor, să-ţi doreşti să trăieşti în lumea lor, lume în care să ai propria poveste şi în care să fii eroul principal. O carte te poate ajuta în viaţă, te poate învăţa lucuri utile şi îţi poate arăta calea cea bună. Citind-o, poţi trăi sentimente pe care nu le-ai descoperi altfel, ci numai pătrunzând în lumea fiinţelor de hârtie. Dacă citeşti o carte din proprie iniţiativă, ea îţi poate umple sufletul. Dacă cineva te obligă să o faci, e posibil să nu-i poţi descoperi tainele pentru că lectura ta va fi superficială.
O carte nu trebuie să stea în bibliotecă, nedeschisă şi prăfuită, ci trebuie să fie deschisă în mintea şi în sufletul tău şi de abia atunci îţi va fi de folos. E bine să înveţi la tinereţe, ca să ai la bătrâneţe învăţătură şi cultură.
Cartea e o comoară, iar înţelepciunea este cheia ei.

Alte întrebări interesante