Limba română, întrebare adresată de rivc, 9 ani în urmă

compunere despre ghiocel

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de loveyeah22
259
Prima fica a imparatului an a sosit cu mirosurile ei suave de panselute si ghiocei.Copacii se trezesc la viata pentru a-si arata frumusetea lor.Pasarile se intorc din nou acasa.
De sub plapuma cea rece a zapezei,se iveste un ghiocel firav.
Deasemeni la primul suras al soarelui, ghiocelul isi deschide petalele si da la iveala o floare alba ca neaua. 
Ghiocelul este floarea care deschide usa primaverii.
Natura incepe sa se trezesca la viata, animalele padurii incep sa iasa din adaposturile in care au stat toata iarna si pasarelele ciripesc vesele.
Primavara este considerata anotimpul florilor si pomilor inverziti. Toata lumea se bucura de venirea primaverii.
Răspuns de Victoria00
313
A venit primavara. Unde si unde a mai ramas cite ceva din patura alba a iernii . Sub raza soarelui ,de sub un pic de zapada se iveste capul mic si alb al ghiocelului. Iata-l ,cel ce ne vesteste primavara .Cel ce ne simbolizeaza speranta si bucuria si ne prevestesc de vremea buna ce urmeaza sa fie . Frumosi si delicati isi deschid petalele ca doua aripi deschise.Tulpina sa verde si firava tremura usor in adierea vintului de primavara . Ici, colea se ivesc unul cite unul . Pina la amiaza campia este plina de mireasma ametitoare a florilor. Se simte reinvierea naturii .Vintul se joaca cu petalele lor imprastiind mirosul placut imprejur. Acestia ,mici si veseli se joaca si ei cu vintul , se leagana, zimbesc ,se bucura . Acum cimpia seamana cu un mic colt de rai iar ghioceii -mici ingerasi .Venirea primaverii este vestita .
Alte întrebări interesante