Limba română, întrebare adresată de melisapetronela1, 8 ani în urmă

Compunere despre “Importantă banilor in societatea actuala”

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maya0804
9
În ziua de azi banii au ajuns să fie mai presus ca viața cotidiană.
Orice lucru, cât de mărunt are și el un cost. Acum fără bani oamenii ar rămâne la foamete, boli groaznice etc. Cu bani poți cumpăra deja și un om, mă refer la faptul că uneori cand ai nevoie de un simplu cuvânt care te ajută pe tine, îl poți cumpara de la un om,si tot așa de la cuvânt se ajunge la fapte mai grave etc.
La fel în cazul ca te-ai îmbolnăvit, ori ce medicament care putea fi facut așa ca sa fie făcut pentru noi, l-au facut din contra, pentru noi dar cu plată, uneori aceasta plată poate incurca mult, te-ai gândit vreo dată oamenii strazii, oare cate boli au? si toate medicamentele care puteau fi folosite gratis pentru însănătoșirea lui, sunt facute contra.
Banul a ajuns cea mai mare valorificare in viață pe când în trecut o bucățică de pamant era ceva nemaipomenit de scump!

E mai mult un text explicativ dar asta e unica ce mia venit în gând!
Răspuns de Utilizator anonim
9
In ziua de azi, ca sa faci bani îți trebuie carte,mai bine spus ,trebuie sa îți dai silința la scoala și sa înveți ,dar ai nevoie de bani și pentru a cumpara cărți și rechizite .
Fără bani nu putem sa ne construim o casa in care sa locuim sau sa cumpărăm una,mai ales nu ne putem întreține nici măcar pe noi ,sa nu ne gândim la o casa ,un apartament ,o camera ,o curte , familia noastră etc .
Dar când avem bani,nu trebuie sa îi irosim pe lucruri banale și foarte scumpe ,cum multi oameni fac asta zi de zi . Cu bani ,in zilele noastre putem cumpara un suflet de om pentru diverse lucruri.În societatea actuala ,in general,acești bani se cheltuiesc pe fast-food,haine și vacante .Ideea acestui text este ca trebuie sa învățam foarte bine pentru a ajunge cineva in viața și sa avem bani ca sa ne întreținem pe noi ,familia noastră ,poate și un animal de companie sau mai multe și poate sa mergem și in vacante .
,,Inpotanta banilor in societatea actuala”
*compunere făcută de mine personal*
*compunere de peste 150 de cuvinte*
*sper sa îmi apreciezi munca și sa apeși butonul de ,,Multumesc”*
*sper sa pui ca acest răspuns sa fie cel mai inteligent*

Alte întrebări interesante