Informatică, întrebare adresată de sjxn12345, 8 ani în urmă

compunere despre istoria calculatorului. Var rog repedeeeee​


berbecemaria05: de cate rânduri?
sjxn12345: vro 6, 7 cam atat tu poti sa faci si mai putin dar complex

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaivlad421
0

Răspuns:

Pornind din 1939, cand a fost fondata compania Hewlett Packard si parcurgand traseul evolutiei computerului pana in zilele noastre, descoperim o poveste interesanta, demna de istorisit.

La inceputurile sale, computerul avea dimensiuni impresionante, ocupand o incapere intreaga, iar astazi el incape in palma unui copil

Probabil că una dintre cele mai importante date din istoria calculatoarelor a fost anul 1936. Atunci a apărut primul computer. A fost creat de către Konrad Zuse și se numea Z1. Această mașinărie a fost unul dintre primele sisteme care se puteau programa. Au mai existat și alte dispozitive similare înaintea lui, dar nici unul nu avea puterea de calcul Z1.

De-abia 6 ani mai târziu, în 1942, companiile au început să vadă în computere o oportunitate de a face noi profituri. Prima firmă care se ocupa cu producerea de calculatoare a fost ABC computers și era deținută de John Atanasoff și Clifford Berry. În 1944, a fost construit și computerul Mark I de la Harvard. În următorii ani, inventatori din toate colțurile lumii au început să facă studii mai aprofundate în domeniul computerelor și au descoperit, astfel, noi căi de a le face mai bune. Pe o perioadă de 10 ani, au fost introduși tranzistorii, care au devenit una dintre componentele cele mai importante pentru funcționarea calculatoarelor, inclusiv a lui ENIAC 1.

ENIAC 1 era un computer interesant, având nevoie de nu mai puțin de 20 de mii de tuburi vidate pentru a funcționa corect. Era, de asemenea, și o mașinărie de mărimi impresionante, de la începând, totodată, revoluția dezvoltării și construirii unor computere mai mici și mai rapide.

Lumea calculatoarelor a fost schimbată definitiv o dată cu apariția companiei International Business Machines (IBM), în 1953. Aceasta s-a dovedit a fi un mare jucător în domeniul creării de sisteme și servere noi pentru uz public și privat. Printre primele contribuții pe care le-a avut IBM a fost construirea computerului IBM 701 EDPM.

Următorii ani au fost foarte importanți pentru calculatoare. În această perioadă, s-a început crearea sistemelor de calcul pentru consumatorii obișnuiți. Printre primele modele disponibile publicului larg au fost Scelbi, Mark-8 Altair, IBM 5100, Apple I și II, TRS-80 și Commodore Pet. Deși erau scumpe, aceste computere au început un nou trend în deținerea de sisteme de calcul personale.

Alte întrebări interesante