Limba română, întrebare adresată de razmeritaelena, 9 ani în urmă

Compunere despre orasul chisinau scurt

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
2

O compunere scurtă despre orașul Chișinău poate fi:

În vacanța de vară, împreună cu părinții și fratele meu am fost să vizităm câteva zile orașul Chișinău. Chișinău este capitala și totodată cel mai mare oraș al Republicii Moldova. La fel ca Bucureștiul, împărțit în șase sectoare, și Chișinăul este divizat în cinci sectoare, ce poartă denumirile de Centru, Botanica, Buiucani, Râșcani și Ciocana.

Încă de la început am observat multitudinea clădirilor deschise la culoare și am aflat că orașul este supranumit Orașul din piatră albă, acestea fiind construite din piatră alba de calcar.

În următoarele zile am vizitat Catedrala Nașterii Domnului, ce a fost construită încă din anul 1830, Parlamentul și Muzeul Național de Istorie al Moldovei. Ne-am plimbat prin parcul Valea Morilor, cel mai vechi parc din Republica Moldova și prin Grădina Botanică din Chișinău.

Am mâncat bucate deosebite, specifice zonei, cum ar fi chisăliță din corcodușe și multe plăcinte delicioase, atât sărate, cât și dulci.

A fost o vacanță frumoasă, m-aș reîntoarce oricând în Chișinău.

Reținem: Compunerea narativă trebuie să ţină cont de caracteristicile naraţiunii, ce constituie o succesiune de momente: expoziţiunea, intriga, desfăşurarea acţiunii, punctul culminant, deznodământul.

Un alt exemplu de compunere scurtă poți găsi aici: https://brainly.ro/tema/9452712

Spor la teme!

#SPJ2

Alte întrebări interesante