Biologie, întrebare adresată de VictorCosarca, 8 ani în urmă

compunere despre organisme în mediul de viata a lor va rog am nevoie acum dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabri44
0
  • Mediul terestru.

Caracteristici:

Primul lucru de remarcat despre animalele terestre este că acestea se deplasează pe un mediu solid cu aerul înconjurător. Principala diferență de pentru mediul acvatic este că aerul este mai puțin dens decât apa. Din acest motiv, animalele terestre sunt forțate să își susțină propria greutate, deoarece au un efect mai mare al gravitației. Prin urmare, o parte din adaptările pe care au trebuit să le dezvolte pentru a supraviețui în acest mediu din cele acvatice este aceea a unei structuri corporale adecvate. Au nevoie de schelet și mușchi interni și externi care își pot susține propria greutate.

În plus, O altă diferență față de mediul acvatic este oxigenul. Oxigenul este un element fundamental pentru dezvoltarea vieții. Se dizolvă în aer. Acest lucru face ca animalele terestre să prezinte plămâni, trahee și alte variante pentru a putea absorbi și utiliza oxigenul în toate funcțiile sale vitale.

Tipuri de animale terestre:

Cea mai exactă modalitate de a clasifica animalele terestre este în funcție de diferitele grupuri taxonomice stabilite în geologie. Există următoarele grupuri de animale: anelide, unicooros, insecte, miriapode, arahnide, crustacee, reptile, păsări și mamifere. Unele dintre aceste grupuri de animale locuiesc, de asemenea, în ecosistemele acvatice sau în ambele în același timp. Vom analiza câteva dintre principalele caracteristici pe care le au aceste grupuri:

Anelide: aici se află grupul de râme și viermi cilindrici mici care trăiesc în sol. Sunt capabili să proceseze pământul pentru a obține materie organică ca hrană.

Moluste: Sunt animale care au un corp moale și este acoperit de o coajă. Majoritatea acestor specii sunt acvatice, dar există numeroase melci și melci care sunt terestre.

Amfibieni: Au ciclul de viață împărțit între pământ și apă. Unele specii sunt în mare parte terestre, cum ar fi broaștele, broaștele și salamandrele.

Insectos: Insectele sunt cel mai divers grup de animale de pe această planetă. Marea majoritate a speciilor de insecte sunt terestre. Pentru a se adapta la acest mediu, au dezvoltat un exoschelet format dintr-o substanță destul de rezistentă numită chitină.

Arahnide: arahnidele au un exoschelet similar cu cel al insectelor. Se mișcă prin intermediul picioarelor, respirația putând fi prin trahee sau plămâni în carte.

Miriapode: Centipedele, milipedele și alte organisme similare sunt incluse în acest grup. Principala caracteristică a acestui grup de animale este că are un cap și un trunchi care este segmentat în mai multe perechi de picioare.

Crustacee: majoritatea acestor animale trăiesc în ecosistemul acvatic. Cu toate acestea, există unele specii terestre printre care găsim crabi. Acești crabi au nevoie și de mare, ca parte a ciclului lor de viață.

Reptile: în acest grup de animale și include șerpi, crocodili, aligatori, șopârle, printre altele. Caracteristica care iese în evidență în acest grup de animale terestre este aceea de a avea o piele formată din solzi. Majoritatea acestor animale nu își pot controla singuri temperatura internă a corpului. Prin urmare, trebuie să fie expuși la soare pentru a crește temperatura sau la umbră pentru a o reduce.

Păsări de curte: păsările își dezvoltă o mare parte a vieții în aer. Unii preferă să clasifice aceste tipuri de animale ca animale în aer. Cu toate acestea, există unele specii de păsări al căror mediu este în întregime terestru. Aici găsim struțul, puiul, curcanul și multe alte specii.

Mamifere: Mamiferele sunt cele mai reprezentative ale grupului de animale terestre: au evoluat pe uscat și majoritatea locuiesc în medii terestre. Găsim maimuțe, orangutani, gorile, cimpanzei, lei, girafe, urși, elefanți și un lung etcetera.

Adaptări ale animalelor terestre: umiditate, protecție și greutate corporală:

O altă adaptare pe care au trebuit să o dezvolte animalele terestre este rezistența pentru a supraviețui în condiții de umiditate diferite. Având o disponibilitate mai mică a apei, se poate pierde mai multă apă. Aceasta înseamnă că animalele terestre au dezvoltat sisteme pentru a-și regla transpirația, cum ar fi blana, blana și alte mecanisme. Datorită acestor mecanisme, se evită pierderile excesive de apă.


gabri44: scuzee. dar ma lasa cel mult 500 caractere
VictorCosarca: scuze dar deja am terminat o ora jumate inainte
gabri44: a e ok
Alte întrebări interesante