Limba română, întrebare adresată de raresnistora, 9 ani în urmă

compunere despre (orice )va rog maxim 20randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
                             Primavara
       Primavara este anotimpul in care totul revine la viata, in care fiecare are parte de ceva nou. Batrana iarna se retrage cand aude cantecul cucului si vede copaci inmuguriti, dar iarna ne-a adus si ea felurite bucurii.
        Natura prinde viata in razele soarelui care topeste zapada, copacii incep a inmugurii, cucul incepe a canta, ghiocei incep a-si scoate capul din zapada subtire, care e putina, si aproape trece. Un fior al reinoirii, al fericirii si al pacii simti cand vezi ca totul revine la viata. Dealurile care adineauri erau albe, acum prind culoare, dar tot au ceva alb pe ele, o turma de oi a unui cioban batran. Padurile, si ele, care o iarna au adapostit animalele, incep a vuii de cantecul ciocarliei, incepe a se auzi bataia ciocanitorii, care de zor isi cauta hrana.
      Copacii care erau goi, acum se imbraca cu o haina noua, primavara. Primavara e ceea ce se numeste prospetime, darurile ei fiind: bucuria si revenirea la viata.

Răspuns de Dorina0Mihaela
0
                                               Primavara

Prin geamul larg deschis,mirosul dulce de Primavara intra in camera mea.Inca de dimineata,razele jucause ale soarelui s-au oglindit in fereastra curata ca lacrima,iar zapada se topeste vazand cu ochii !
   Pe paraiele de apa cristalina si pe ochiurile de apa ale lacurilor nu mai este nici urma de gheata.Dinspre ele licoarea dulce si incolora se revarsa spre natura.
    Mania alba a ierni,candva intinsa peste intreaga natura,acum este zdrentuita,iar acum noua patura a primaveri ne incalzeste cu razele ei !
Firisoare mici de iarba isi ridica bratele firave spre razele delicate ale soarelui,iar randunicile si berzele se reintorc intr-o zarva de nedescris .
      Bucuria naturi cuprinde toata suflarea omoneasca in timp ce oameni se afla in livezi pentru recoltarea noilor rasaduri de primavara !
Sper ca te-am ajutat ! SUCCES !!!                              

Alte întrebări interesante