Limba română, întrebare adresată de andreica0308, 8 ani în urmă

compunere despre primavara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aaren
6

Răspuns:

                                                   ☆

    Sezonul de primăvară urmează după iarnă și este cel mai plăcut anotimp. Nu este nici rece, nici foarte cald, vremea este moderată, cu briză plăcută, mai ales noaptea. Peste tot există verdeață naturală, toți copacii și plantele primesc frunze și flori noi de la mama-natură.  

            A sosit luna pictorilor care au colorat frunzele verzi și le-au făcut vii. Natura oferă o sărbătoare grandioasă ochilor noștri flămânzi. Mugurii de flori par să vadă frumoasa priveliște a naturii. Florile își răspândesc parfumul dulce în toate direcțiile. Primăvara trimite ploaia și vântul cald pentru a “ săruta “  solurile bogate maro. Primăvara se referă la anotimp, precum şi la ideea de renaştere, întinerire, reînnoire.. Firavii ghiocei îşi scot clopoţeii de sub zăpadă şi vestesc primăvara. În păduri, muşchiul copacilor e moale ca o pernă de puf, iar brazii care abia şi-au îndepărtat mantia de nea privesc mândri către soare.

           Anotimpul primăvara este un anotimp care m-a impresionat, plin de viaţă. Odată cu venirea primăverii cerul se înseninează iar albastrul infinit acoperă bolta cereasca , un simbol al  trecerii anotimpului friguros și al învierii la viață a naturii.

Alte întrebări interesante