Limba română, întrebare adresată de tandreeaoana, 8 ani în urmă

compunere despre țara dulciurilor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Răspuns:

Era odată, in vremuri de mult apuse, un băiat pe nume Vis. Locuia intr-o casă micuţă, impreună cu părinţii: tatăl era pictor, iar mama căntăreaţă.

Ii plăcea la nebunie să-şi urmărească tatăl care dădea viaţă unui animal sălbatic doar din căteva mişcări şi mama care se lua la intrecere cu privighetorile din frunzişul copacilor. Cel mai mult la şcoală ii plăceau orele de lectură, aşteptănd cu nerăbdare să asculte o nouă poveste. Acum două săptămăni citise despre aventurile lui Habarnam şi reţinuse o mică parte din poveste: "Habarnam se imbrăcă in doi timpi şi trei mişcări şi urcă la etaj pe o scară scărţăitoare. Se pomeni intr-o cameră puţin mai mică decăt cea de jos, dar mult mai plăcută. Două geamuri semicirculare, cu perdele frumoase, dădeau către stradă. Intre geamuri era uşa de la balcon. In mijlocul camerei se afla o masă pe care erau mici fructiere, castronaşe şi farfurioare cu tot felul de dulceţuri, prăjituri, plăcinte, covrigei, turtă dulce cu mac, cornuleţe şi alte bunătăţi".

Apoi, spre bucuria lui, urmase povestea lui Mary Poppins: "Mary Poppins deschise uşa şi-i impinse pe copii inaintea ei. In faţa lor era o cameră mare, prietenoasă. Intr-un colţ ardea un foc vesel, iar in mijloc se afla o masă enormă, pregătită pentru ceai: patru ceşti şi patru farfurioare, o grămadă de felii de păine unse cu unt, brioşe, prăjituri cu nucă de cocos, precum şi un tort cu glazură roz.".

Alte întrebări interesante