Limba română, întrebare adresată de davidlaurian2017, 8 ani în urmă

compunere despre trei dorințe va rog!!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidlembrau
4

Răspuns:

    Intotdeauna m-am gandit: Ce s-ar intampla daca, din senin, mi-ar aparea in fata un mosneag cu un toiag mare in mana dreapta, cu o palarie de vrajitor, albastra, cu stele galbene presarate pe ea, cu o pelerina de același model si m-ar intreba: "Zi-mi repede, trei dorinte pe care ai vrea sa ti le indeplinesc acum!". Bineînțeles că prima idee care mi-ar veni in gand, ca oricarui alt personaj, ar fi "Cum... Toate acum? Dar nu pot... Trebuie sa ma gandesc bine, ca nu am decat trei!".

    Iata la ce ma gandeam eu intr-o seara, dupa orele de curs.  La un moment dat, aproape ca m-a cupris o vaga tristete ca, ceea ce gandesc eu, nu poate fii real niciodata. Pana la urma, am ramas la varianta de a cugeta la: "Ce dorinte as putea avea?". Imi place in mod deosebit sa aflu, in anumite momente, la ce se gandesc oamenii din jurul meu. Acest lucru ar fi genial, dar in aceeasi masura ma pasioneaza si ideea de a fi invizibil, as putea face tot ce imi doresc! Nu in ultimul rand, pentru ca intr-o asemenea lume traim, mi-as dori sa fiu bogat, sa am bani intr-atat incat sa dau si la altii, si asta numai pentru ca acum, in societatea moderna, intreaga noastra existenta cat si intretinerea anumitor moravuri, se bazeaza si depind de aceste bilete vitale, banii. Poate, daca as avea cati bani doresc, restul vointelor materiale ar fi acoperite de acestia, asa ca, aceasta ar fi prima dorinta. Cu toate acestea, in momentele de tristete sau de singuratate, mi-as dorii sa zbor eliberandu-ma de grijile zilnice... Deodata, in capul meu ganditor si imaginativ, se napustira mii de alte dorinte, bazate pe existenta supranaturalului.

    Intr-un tarziu am gasit raspunsul favorit, cel mai bun raspuns, o genialitate ce nu mai putea sa-mi cada asa, din senin in cap niciodata. Iata raspunsul, daca cineva m-ar intreba ce trei dorinte as avea: "AS AVEA O SINGURA DORINTA! SA IMI POTI INDEPLINI O INFINITATE DE DORINTE DE ACUM INCOLO!!"

Alte întrebări interesante