Limba română, întrebare adresată de roxyroxanaelena79, 8 ani în urmă

Compunere despre un animal (Care vreti voi) vă rog e urgent!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emiemma055
1

Calul e cel mai chipes si cel mai puternic dintre animalele de casa. Capul lui e lunguiet si are bot, nari, ochi mari si vioi.

Urechile ii sunt lunguiete. Gatul lui e incordat si impodobit cu o coama frumoasa. Trupul calului e vanjos si zvelt, si pare ca e anume facut sa traga caruta. Mai ales in piept, unde se sprijina pieptarul hamului, calul are multa putere. Coada ii e lunga si stufoasa, folosind-o pentru a se apara de muste. Picioarele calului sunt lungi si subtiri, dar sprintene si puternice, de aceea el fuge repede. La fiecare picior are cate o copita nedespicata, care se potcoveste. Cu picioarele din spate calul se apara. Pe corp are un par scurt si lucitor.

Calul se hraneste cu iarba, fan, orz si mai ales cu ovaz. Cand ii e foame sau ii e sete, el necheaza si bate din picior.

De obicei, calul trage caruta si duce pe calaret. El e curajos si intelept. Nu se da inapoi nici in fata celei mai mari primejdii, cum e in lupta sau cand trece inot vreo apa mare.

Cel mai des caii traiesc in grajd. Dar, sunt si cai care traiesc mai multi la un loc, in herghelii. Acestia sunt cam salbatici, dar se deprins usor si la calarie si la caruta/trasura.

Calul trebuie ingrijit bine: sa i se dea mancare indeajuns, apa si adapost curat, sa se tesale si sa nu se incarce cu greutati peste puterile lui.

Asemanator cu calul e magarul, cel cu urechile lungi, dar animal mult mai indaratnic, ce e bun de carat greutati prin locurile muntoase si de mare ajutor, in special, ciobanilor. El este unul din cele mai speciale animale preferate ale mele fiindca ajuta foarte mult la treaba in gospodărie.

Sfârșit!


emiemma055: coroană?
marycosty: El este max are trei ani mănâncă WHISKAS și ONE bea și lapte se joacă cu ghemul. Max este cel mai cuminte pisoi din viața mea el mai are trei frați:Tom, Chiti și Amos. Îi fac baie ,dar știu că pisicile nu suportă apa dar ele fac urât când le scot din cădița lor. Le iubesc foarte mult ele sunt viața mea!
Alte întrebări interesante