Limba română, întrebare adresată de petronicaroman941, 8 ani în urmă

compunere despre vizita la acasă la Moș Nicolae​


petronicaroman941: buna
Leajutor: buna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teodora29morar
5

Răspuns:

Maine urma sa vina mos Nicolie. Iar eu mi-am dorit din tot sufletul sa il vizitez. Asa ca am inpchetat de cu seara haine intr-un rucsac si am  asteptat s vina dimineata. Cand a vennit am alergat la ghetute si pe langa dulciuri si fructe m gasit o hart. Aceasta imi spunea ca casa lui Mos Nicolaie e la un sta distanta fata de unde locuiam eu. As ca m-m urcat cu parinti in masina si ne-am dus sa il vizitam pe Mos Nicolaie. Cnd am ajuns acolo am rms uimiti. Statea intro casa mare colorta. Sus la etaj jutoarele lui cantau si se distrau dezor, intimp ce l parter din bucatrie veneau mirosuri imietoare. Mosul era in camera de zi. Statea intr-un fotoliu si citea. DDup ce am facut cunostint cu el ne-am dus l o fabric langa casa lui. Acolo se faceau toate dulciurile din lume. desigur ca ne-am giftuit si ampetrecut pana seara. Ce frumoasa a fost vizita la Mos Nicolaie.

Explicație:


petronicaroman941: Mulțumesc
petronicaroman941: frumos iti trimit pupici dulci
teodora29morar: N-ai pt ce
eftenelarisa11: Mulțumesc dar data viitoare ai grijă să nu mai scri așa (m-m) trebuia m-am
Răspuns de Leajutor
5

Era o seara linistita de iarna, afara ningea ușor, eu stateam relaxată pe fotoliul de lângă șemineul lui Moș Nicolae. Imi povestea despre copiii cuminti care își asculta părinți și își fac toate temele, dar, și despre cei rai care sunt obraznici, și foarte neascultatori (aici mai poti pune tu niște însușiri dacă doresti) . Imi spunea celor cuminti le aduce , portocale, ciocolata, bomboane, și câteodată chiar și jucării. Celor rai imi spunea le aducea numai o nuia lungă cu o mică pamblica înfășurată pe ea, cu o fundita...

M-a servit cu prajiturele și ciocolata caldă mi-a dat până și o acadea, între timp ma intreaba ce fapte bune am facut, dacă imi ascult părinții, sau dacă imi fac temele.


petronicaroman941: Mulțumesc frumos pupici dulci
petronicaroman941: Mulțumesc frumos pupici dulci
Leajutor: nu ai pentru ce ❤
constantinandrei5: titlu
Alte întrebări interesante