Limba română, întrebare adresată de MFM, 9 ani în urmă

Compunere din cartile cu Apolodor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Afinaty
6
   Este sfarsit de scoala , inceput de vacanta , si Ana mergea pasind agale pe strada care duce la intrarea in parc. Vantul batea usor , copacii se indoiau usor , si toate aceste lucuri contribuiau si mai mult la starea ciudata pe care o simtea. Avea senzatia stranie ca era urmarita dar totusi continua sa mearga mai departe.
    Intr-un final se hotara sa se aseze pe iarba si sa reflecteze la tot ce se intampla in jurul ei. Inchise ochii , mangaiata de razele calde ale soarelui.Ii se parea ca viseaza atunci cand totul devenise intunecat si se ridica brusc speriata. Uimirea i-a fost si mai mare cand a descoperit ca in fata ei statea o faptura ciudata, dragalasa totodata.
    -Ce aratare mai esti si tu?
    -Ma cheama Apolodor , sunt un pinguin si ii caut pe fratii mei din Labrador.
Ana isi reveni in fire, si foarte curioasa incepu sa-si cerceteze noul ei prieten.
Observa ca era cat ea de inalt, avea un luciu negru care ii strabatea tot corpul, si parea ca nu se incadreaza deloc in peisaj.
    -Haide cu mine! Vom merge sa-ti cautam fratii! spuse Ana.
Impreuna se indreptara spre iesirea din parc.Dadura ocol orasului si ajunsera in fata gradinii zoologice.Parea cel mai potrivit loc unde puteau gasi creaturi la fel ce ciudate ca Apolodor. Intalnira acolo toate animalele din lume,dar nici urma de pinguini. Fara sa renunte, se indreptara spre circul orasului. Dresorul de lei le explicase ca pinguinii sunt fapturi care locuiesc la Polul nord, si ca acolo ar fi cel mai bun loc unde Apolodor sa-si caute fratii. Ana nu voia sa se dea batuta si ii propuse prietenului ei cel nou sa zboare impreuna la Polul Nord. Inchiriasera un avion micut si plecara la drum.
    Odata ajunsi acolo, in taramul pinguinilor, Apolodor incepu sa sara in sus de bucurie.Acelea erau locurile unde el a copilarit si unde a invatat prima oara sa inoate. Inca mai cunostea acele carari care duceau fiecare in alte directii.Isi aminti drumul spre casa, o apuca pe Ana de mana si incepu sa fuga cat il tineau labutele.Familia il intampina cu bratele deschise, spunandu-i sa nu mai plece niciodata atat de departe de casa. Apolodor o prezenta pe Ana fratilor lui, si toti au fura de acord ca ea sa faca parte din familia pinguinilor pe timpul vacantei de vara.

Alte întrebări interesante