Limba română, întrebare adresată de babaye, 9 ani în urmă

compunere in care sa povestim o intamplare petrecuta intr-o zi de sarbatoare 150-300cuv VA ROGG URGENTT DAU COROANA +50 PCTE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CosminAndrei1233
2
Este Ajunul Craciunului. M-am trezit cu o bucurie in suflet gandindu-ma la aceasta zi. Ma cobor din pat si o adiere de vant usoara imi aduce la narile nasului meu un miros placut de prajituri scoase din cuptor ca sa se raceasca. Ma duc incet pe la fereastra geamului a camerei mele iar cand ma uit, ochii mei luminau ca doua stele de pe cer. Toate strazile orasului sunt pline de zapada. O patura groasa de omat acopereau fiecare straduta a cartierului in care locuiam.
           Cobor incet scarile si ajung in bucatarie. Fata mea incepea sa se lumineze. Mama si bunica mea faceau prajituri la cuptor. M-am asezat la masa si am gustat o prajitura gata scoasa din cuptor. Mama si bunica mi-au facut prajiturile mele cele mai gustoase: cele cu nuca de cocos. Dupa ce am mancat, m-am imbracat gros si am iesit afara sa privesc zapada cum cade fulg cate fulg. Era o priveliste incantatoare, o priveliste de basm. In josul strazii aud o caleasca de cai cu clopotei care m-au facut sa ma gandesc la minunatele colinde ce aveam sa le ascult mai pe seara. Dupa ce m-am distrat in zapada, merg acasa cu un zambet pe buze si ma asez langa semineul care ardea in sufragerie. O caldura primitoare mi-a incalzit tot corpul iar hainele s-au uscat si ele intr-un final. Astept ce astept, iar pe usa intra tatal meu cu un brad aratos gata de impodobit iar eu am sarit in sus de bucurie. Eu mama, tata si bunica am adus decoratiunile din camera alaturata si am inceput sa-i dam culoare bradului. Globuri, ghirlande, fundite au imbracat bradul intr-o atmosfera de Craciun. M-am asezat pe canapea iar bunica imi povestea cum era Craciunul pe vremea ei. Povestea si povestea, pana cand se facu seara tarziu. Aud o bataie in usa. Ma duc sa deschid iar cand vad cine este la usa incremenesc pe loc: toate rudele mele erau in pragul usii. Matuse, unchi, verisori au invadat casa cu urale de bucurie. Eram foarte bucuros de venirea lor. Ne-am asezat toti pe o canapea si am inceput a colinda cu bucurie in suflet.

babaye: MERSII
CosminAndrei1233: Coroana pls?
babaye: DA
babaye: robulorena dai si tu una?
robulorena: Gata :*
Alte întrebări interesante