Limba română, întrebare adresată de MarioPaun, 9 ani în urmă

compunere in carea sa ti exprimi opinia despre speranta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisadeni301
28
Speranta .... ce este speranta pentru un om? Ei bine, in momentul cand esti jos, la pamant, cand esti singur si trist, cand ti se pare ca nimic nu mai merge cum trebuie, tot ce iti ramane de facut e sa speri!
Speranta este fosrte importanta pentru oameni, pentru generatia tanara in special.  In viata, ne agatam de foarte multe ori de aceste cuvant: speranta. In copilarie, speram ca mama sa nu afle boacanele facut de noi, si cand afla, speram sa nu ne certe; in scoala, speram de multe ori la o nota buna, sau sa trecem examenul ce ne bate la usa ... In adolescenta, ne place sa speram, ca o sa fim cu fata sau baiatul de care suntem indragostiti. Apoi, incet,incet, lucrurile se complica, nu mai speram la lucruri marunte. Pe masura ce ne maturizam, sperantele devin tot mai mari .... Speram la o casa, o familie, un job bun, speram la fericire!
Defapt, fericirea se bazeaza pe speranta. Un om care nu spera, este trist si morocanos tot timpul... Se spune ca "speranta moare ultima", dar dupa parerea mea, un om care nu spera, este deja un om mort...

 Sper ca ti-am fost de ajutor :D
Alte întrebări interesante