Limba română, întrebare adresată de XyZy, 9 ani în urmă

Compunere "Iubirea ca jertfa si sacrificiu" va rog repede.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ecunitchi
0
analizati din perspectica operei Mesterul Manole cum si-a sacrificat pe Ana pentru a construi Monastirea. IN acesta opera observam iubirea ca jertfa si sacrificiu
Răspuns de Marinuj
1
 A fost o data un baiat din poporul focului care iubea foarte mult o fata din poporul apei ... cele 2 popoare nu  se intelegeau , poporul focului nu avea voie pe teritoriul apei si nici poporul apei pe cel al focului .. Intr-o zi se facuse o adunare in poporul focului unde s-a zis ca un intrus din poporul apei umbla prin poporul focului , atunci baiatul speriat a fugit la fata si a ascunso..Fata ii era foarte frica . Dupa ce a ascunso s-a  intos la adunare si exact cand a ajuns acolo , lordul focului spunea ca va prinde acel intrus si ii va da foc , baiatul speriat s-a dus la fata si i-a spus , dar ceea ce nu stia e ca esti banuit ca el ar fi adus intrusul si a fost urmarit , in timp ce ei vorbeau gerzile dau busna peste ei , ei speriati incearca sa fuga dar resuseste doar fata , baiatul a fost prins de garzi si ii spune :
-Fugi, nu te intoarce dupa mine , voi scapa singur din asta 
Fata cu lacrimi in ochi fuge de manaca pamantul. Fata aflase unde il dusese garzile ... si noaptea cand nimeni nu era atent fata a sarit pe geamul din celula baiatului si l-a salvat dar  nu pentru mult timp ca lordul focului era afara ii asteptau . pe baiat la legat de scaun iar pe fate pe un stalp deasupra unui foc de tabara . baiatul cand o vede incepe sa planga dar fata puternica ii zice :
-Nu plange oricum relatia noastra nu ar fi continuat ... pentru ca popoarele noastre se urasc nu am fi putut sa fugim nicaieri , mai bine acum decat mai tarziu .
Dupa aceste vorbe fata inchide ochii iar flacrile o cuprin total .Baiatul plangan si neputand face absolut nimic priveste cu regret cum trupul iubitei sale se preface in scrum ...            Mi-a fost sila sa o fac mai lunga ... sory :)
 
 
Alte întrebări interesante