Limba română, întrebare adresată de dana1danuta, 9 ani în urmă

Compunere la tema:e necesar oare a spune adevarul?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valikavali
3
A fost odată ca niciodată o fata si un băiat. Fata îi ascundea ceva băiatului. Băiatul ia spus tu îmi ascunzi ceva? Fata a spus că nu.. Până la urma fata a decis să îi spună băiatului. După ce ia spus băiatul sa supărat foarte tare încât nu a mai vorbit cu ea. După aceia băiatul ia spus eu nu m-am supărat de ce mi-ai spus eu m-am supărat pentru că nu mi-ai spus adevărul........ Sper ca te-am ajutat
Răspuns de Lary099
12
Adevarul a fost important dintotdeauna.
Ne-a ajutat sa castigam increderea unei persoane, sa avem increderea castigata...
Cum ar fi daca nu am mai spune adevarul? Ne-am minti cu totii, unii pe altii, privindu-ne in ochi. Nu ai mai avea pe nimeni langa tine care sa iti spuna ceva bun, ai fi fara prieteni, stand singur in pat, sau in parc pe o banca, jucandu-te pe telefon sau amestecand lingurita in ceai, dorind sa mai schimbi doua vorbe cu o persoana fara minciuni.
Cu toate ca te poate rani uneori, adevarul trebuie spus mereu. Nu trebuie sa recunosti adevarul cuiva fiindca e o necesitate, trebuie sa o faci din respect fata de acea persoana.
Cu toate ca si minciuna are parti bune... am putea ajunge toti presedinte :D
In concluzie, nu e o obligatie sa spui adevarul, dar e mult mai bine sa o faci decat sa stai inchis in coltul camerei mintind si fiind ignorat de toti.

*sper sa fie buna, dar mai important, sa iti placa* :DD
Alte întrebări interesante