Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de 1998sebavarga, 8 ani în urmă

Compunere limba romana 150 cuvinte gen epic îmi puteți spune va rog
????

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bianca3137
0

Genul epic reprezinta totalitatea operelor literare in care autorul isi exprima gandurile, ideile si sentimentele in mod indirect, prin intermediul personajelor si al actiunii.

Consider ca opera literara...scrisa de...apartine genului epic, intrucat prezinta toate particularitile acestui tip de text atat la njvel formal, cat si la nivel de continut.

In primul rand, actiunea se desfasoara in timp si spatiu, gradat, conform momentelor subiectului caracterizate prin unitate compozitionala [4-5 randuri rezumatul textului].Coordonatele spatio-temporale sunt specifice textului epic [exemple], care au rol in crearea verosimilitatii.Modul principal de expunere este..., acesta imbinandu se cu dialogul, ce prezinta o cale de caracterizare a personajului si descrierea...ce face pauza in naratiune si ofera mici detalii cu privire la...

In al doilea rand, numarul personajelor este variat.Actiunea se petrece in jurul personqjului principal...Pe langa personajul principal, intalnim si personaje secundare si episodice.Caracterizarea acestuia este realizata pe cale indirecta/directa (sau indirecta si directa, depinde de text) de catre autor [scurta prezentare a personajului principal cu exemple din text].Naratorul este subiectiv(personaj la intamplare)/obiectiv, care relateaza intamplarile la persoana 1, respectiv a 3 a prin mijloacele lexico-gramaticale specifice verbelor si pronumelor la persoane 1/a 3 a.

In cincluzie, pe baza argumentelor prezentate, putem afirma ca opera litera...scrisa de...apartine genului epic, in cwre autorul isi exprima viziunea artostica despre...

Alte întrebări interesante