Limba română, întrebare adresată de menconi, 9 ani în urmă

compunere , " moldova gura de rai"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HawkEyed
137

Răspuns:

                                      Moldova - gură de rai

Aici imi este ţara

Şi limba mea şi graiul,

Aici imi este mama,

Aici imi este raiul!  

    Moldova este o adevărată comoară a istoriei, înțelepciunii și spiritualității antice, este cunoscută în toată lumea pentru marii scriitori, oameni de știință, poeți.  Este bogată în frumusețile sale naturale – codri mari și deși, rezervații naturale, dealuri și câmpuri - totul este surprinzător prin frumusețea sa. Moldova este renumită pentru livezile și câmpurile sale bogate, în care se toarnă recolte generoase de fructe și legume toamna.  

    Multe monumente arhitecturale din diferite orașe povestesc despre istoria bogată a țării noastre. inspirând respectul pentru divinitate și iubirea față de cele sfinte. Acestea sunt cetatea Soroca, mănăstirea Capriana, vechiul Orhei și multe altele. Râul Nistru, care curge de-a lungul țării, deschide numeroase colțuri și plaje pitorești.  

    Cea mai  adevărată comoară a Moldovei o constituie bunătatea și mărinimia oamenilor, care păstrează cu sfințenie obiceiurile, tradițiile și sărbătorile populare . Moldova are  un  folclor  deosebit,  cu  cântece  și   dansuri  fără seamăn,  transmise din generație în generație.  

   Pentru mine, Moldova,  înseamnă – acasă -  locul în care mă simt cel mai bine  și  care va fi mereu în inima și în sufletul meu, indiferent de unde mă vor purta pașii.  

   Moldova - dulce plai,  gură de rai!

Alte întrebări interesante