Limba română, întrebare adresată de agafencu, 9 ani în urmă

Compunere narativa cu personajele soarele, luna si norii, de 15-20 randuri.
URGENT! Dau coronita + 60 puncte!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crinairin
15
Intr-o zi,Soarele ,Luna si norii s-au intalnit in Universul pe care cei trei il domina de mii si mii de ani,veghind ca niste strajeri planeta Pamant.
Soarele si Luna nu se intalnesc niciodata fiindca ei sunt sorii de schimb a caror lumina emana stralucire peste campuri si neguri.Norii sunt strajerii abisului instelat sau senin.Ei apar oricand si oriunde si cu ale lor picaturi de ploaie cand ropode,cand line,reci sau calde dau apa pamantului de care acesta depinde.
Cei trei s-au intalnit la o rascruce a orizontului.Soarele se pregatea sa-i dea stafeta lunii in noaptea care se arata dinspre apus.Luna apare timida printre norii care o intunecau si nu-i dadeau voie ca Soarele sa o imbratiseze.Cu glasul ei stins,ea roaga norul sa o lase pentru o clipa sa-i zambeasca puternicului Soare.Dar norul o intuneca mai rau si arunca fulgere si tunete incat Soarele dispare intre stele. Si luna plange,iar norul rade ca el e invingator si invincibil,insa Soarele ii sopteste din inaltimi abia vazute de nor ca in noua zi el lunii ii va zambi si la rasarit o va imbratisa pentru eternitate.
Alte întrebări interesante