Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

compunere noapte de vis 20rand


Utilizator anonim: 20
Utilizator anonim: o noapte de vis
andreeahobian: Compunere narativă?
Utilizator anonim: da
andreeahobian: Adică să ai o întâmplare sau să îți descriu noaptea respectivă ?
Utilizator anonim: cam asa
Utilizator anonim: un eveniment placut
andreeahobian: Deci atât descriptivă cât și narativă
Utilizator anonim: da
andreeahobian: Bine,să văd ce iese

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeahobian
3

Era o noapte frumoasă de vară,când eu și prietenii mei am decis să dormim în cort în curtea casei.Era o noapte în care stele parcă luminau cum nu le-am mai văzut vreodată pe bolta întunecată a cerului.

După ce am spus câteva povești ,eu ,Maria și Mihai am decis să ne culcăm .Când am ațipit,am fost treziți de sunetele ascțite a ceva ce nu ne-am dat seama.Ieșind afară,am realizat că sunetul venea dinspre pădurea de lângă casa mea.

Eu ,am decis să merg să văd ce era cu sunetul respectiv fiind urmat de cei doi prieteni si mei.Am ajuns într-un luminiș cu un iaz în care luna plină își revărsa lumina în apa sa liniștită iar răchita bătrână parcă își întindea crengile pentru a culege câteva din stelele ce vegheau toate ființele cum dorm.Era o noapte de vis.

Deodată,din prăpastia de lângă iaz s-a auzit iarăși acel sunete.Mă apropii să văd ce e și observ că era un cerb ce își blocase lungile și încovoiatele coarne în mărăcini.Cu grijă,cobor pentru a-l elibera și când s-a văzut liber acesta a zbughit-o afară ,afundându-se în pădurea deasă și întunecoasă.

Eu și prietenii mei ne-am întors la cort pregătindu-ne de culcare și rememorând întâmplările acestei nopți de vis .

Alte întrebări interesante